AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2024

KuPS haki komean voiton Vaasasta (VPS-KuPS 1-3)

KuPS haki komean voiton Vaasasta (VPS-KuPS 1-3)

Kuva: Apollo Photo

VPS koki KuPSille jälleen karvaan tappion, kun keltapaitaiset vieraat saivat naulattua Vepsun maaliin jopa kolme osumaa, tehden tasalukemiin nousemisen Raidalle liian vaikeaksi. Vaasalaisten hyvästä loppukiristä huolimatta ottelu päättyi kuopiolaisten 1-3 vierasvoittoon.

Ensimmäinen puoliaika eteni vahvasti KuPSin hallinnassa. Vieraat loivat ylivoimaa kentän keskilinjalla, voittaen kaksinkamppailuita ja riistäen palloja isänniltä. Pitkän paineen jälkeen KuPS iski viimein tulostaululle 0-1 johtolukemat, kun Vepsun boksiin saapunut korkea pallo ohjautui hyvin epäonnisesti Joslyn Luyeye-Lutumballe, joka ei epäröinyt tontillaan laukoen pallon Raidan oikeaan alakulmaan.

Ensimmäisellä jaksolla Raita joutui tukeutumaan Rasmus Leislahden muutamaan ilmiömäiseen torjuntaan, eikä nelivitosella enempää maaleja nähty. Tauolle siirryttiin vieraiden johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Vepsun puolesta katastrofaalisesti, kun boksissa pomppinut pallo ohjautui 49 minuutilla jälleen Luyeye-Lutumballe, joka laukoi pallon taiturimaisesti kantapäällään maaliin ohi Leislahden. VPS ei saanut prässipeliään toimimaan, ja oman pään heikot syöttöyritykset koituivat pian kohtalokkaaksi, kun pallonmenetyksestä syntynyt hyökkäys viimeisteltiin Vepsun maalin perukoille Jonathan Muzingan toimesta.

Vepsu pyrki vielä pääsemään peliin mukaan kolmen maalin tappioasemasta riistämällä palloja keskialueella ja etenemällä KuPSin päätyyn suoraviivaisesti luoden painetta laidoilla. Pian myös paine tuotti tulosta vieraiden päädyssä Antonio Alménin iskiessä ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa laukomalla pallon boksin ulkoreunalta oikeaan alakulmaan. Vepsun loppukiri ei kuitenkaan tälläkään kertaa riittänyt KuPSia vastaan, keltapaitojen viedessä täydet kolme pistettä mukanaan.

Lisää uutisia