AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2024

VPS palasi heti voittokantaan (HJK-VPS 1-2)

VPS palasi heti voittokantaan (HJK-VPS 1-2)

Kuva: Mira Lönnqvist

VPS palasi voittojen tielle jännittävässä kärkijoukkueiden kamppailussa, kun se kukisti mestarisuosikki HJK:n Helsingin Bolt Arenalla aurinkoisena perjantai-iltana.

Ensimmäinen puoliaika eteni tasaisissa merkeissä. Raita pelasi puolustuspäässä aktiivisesti ja rohkeasti, minimoiden Klubin maalipaikat toimivalla matalablokillaan. Molemmat osapuolet saivat omat paikkansa hyökkäysalueella, mutta vain toinen joukkueista onnnistui maalinteossa.

Tulostaululle muutettiinkin 0-1 lukemat vierasjoukkueen hyväksi, kun pallo osoitettiin pisteelle Antti-Ville Räisäsen hankkiman rangaistuspotkun seurauksena. Vepsun tanskalaiskärki Mads Borchers ei tälläkään kertaa epäröinyt 11 metristä, laukoen pallon HJK-maalin oikeaan alakulmaan ja samanaikaisesti siirtyen Veikkausliigan maalipörssin johtoon. Tauolle siirryttiin Vepsun ansaitussa johdossa.

Toisella jaksolla Klubi otti aggressiivisesti otteen pelistä, jahdaten tasoitusmaalia kuumeisesti. Vepsun puolustus kuitenkin kesti jälleen helsinkiläisten yritykset, tehden boksiin tunkeutumisen Klubille vaikeaksi.

Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa 66 minuutille asti, mutta jälleen kerran maalinteosta vastasi Vepsu. VPS sai oman paikkansa loistavasti rakennetusta vastahyökkäyksestä, ja pian Antti-Ville Räisänen sytytti vaasalaisyleisön toden teolla laukomalla vastapallosta volleyn HJK-maalin vasempaan alanurkkaan.

Vepsun maalin jälkeen HJK haki kavennusta nälkäisesti, ja loppukiri saikin osittain luotua tulosta, kun lisäajalla Klubin maalin iski Luke Plange maalin edustalta. Tämä ei kuitenkaan riittänyt pistejakoon asti, ja voittajaksi julistettiin lopulta VPS vakuuttavan suorituksen seurauksena lukemin 1-2.

Lisää uutisia