AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2024

SJK kaatoi Interin (SJK-FC Inter 3-1)

SJK kaatoi Interin (SJK-FC Inter 3-1)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho nappasi komean voiton perjantaina OmaSp Stadionilla, kun FC Inter vieraili lakeuksilla.

Perjantain ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta epäsuotuisasti, vaikka SJK otti hallinnan heti alusta lähtien ja loi ensimmäisen laukaisupaikan ensimmäisen minuutin aikana. Inter nimittäin käytti ensimmäisen tilaisuutensa jo 4. minuutilla ja siirtyi Darren Smithin maalilla 1–0-johtoon. Turkulaiset käänsivät pelin keskikentällä, ja Smith pääsi karkaamaan läpiajoon Bismark Ampofon hienosta oivalluksesta, eikä kokenut maalintekijä käyttänyt paikkaansa käyttämättä.

Kerho ei kuitenkaan hätkähtänyt shokkialkua, vaan jatkoi hallintaansa. Jaime Morenolla oli ensimmäinen kunnon tilaisuus tuoda peli tasoihin 15. minuutin paikkeilla, kun hyökkääjä pääsi varkain nokikkain Inter-vahti Eetu Huuhtasen kanssa, mutta veskari torjui tilanteen kulmaksi.

Kulmapotku oli kuitenkin liikaa vieraille: Pyry Hannola asteli kulmalipulle ja lähetti tarkan keskityksen turkulaisten maalille, jossa päivystänyt Moreno ampui pelivälineen suoraan ilmasta Inter-maalin takakulmaan. Näyttävä osuma päätti samalla Morenon kolmen ottelun mittaisen maalittoman putken.

SJK piti Interin kurissa koko avausjakson ajan ja vastasi pelin tahdista. Kotijoukkue onnistui myös nappaamaan johtoaseman vielä ennen taukoa. Tälläkin kertaa maalin alusti Hannola, jonka upeasta keskityksestä sai nauttia Kasper Paananen. Hannola lähetti laidalta millintarkan keskityksen Inter-puolustajien väliin, ja Paananen jatkoi pelivälineen päällään verkon perukoille 44. minuutilla.

Inter sai käännettyä pelin kulkua toisella jaksolla ja pääsi aiempaa paremmin SJK:n prässin ohi, mutta vierailla ei ollut mitään asiaa vaarallisille paikoille, kun Kerho puolusti omaa aluettaan esimerkillisesti.

Viimeinen niitti nähtiin noin vartti ennen loppua, kun Moreno hankki isännille vapaapotkun reilusta 20 metristä. Vaihdosta sisään tullut Rasmus Karjalainen asteli pallon taakse ja tykitti pelivälineen upeasti ylänurkkaan.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia