AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2024

Mixu Paatelainen palaa Tehtaan kentälle - "Upeaa päästä näkemään entisiä pelikavereita"

Mixu Paatelainen palaa Tehtaan kentälle - "Upeaa päästä näkemään entisiä pelikavereita"

Mixu Paatelainen osallistuu FC Hakan järjestämään Old Boys -tapahtumaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka järjestää entisten pelaajien ja työntekijöiden Old Boys -tapahtuman lauantain SJK-ottelun yhteydessä. Mukana on noin 100 entistä Hakalaista ja mukana nähdään myös Mixu Paatelainen.

Paatelainen ponnisti Hakasta kansainvälisille kentille luoden merkittävän uran Brittein saarilla ja Euroopassa. Paatelainen pelasi 70 A-maaottelua ja viimeisteli 18 maalia. Myöhemmin hän toimi myös Huuhkajien päävalmentajana.

Tämän vuoden Old Boys -tapahtumassa Paatelaisia nähdään kahdessa polvessa, sillä Mixun isä Matti "Roto" Paatelainen on niin ikään Haka-legenda ja tuttu näky Old Boys -tapahtumissa. Mixu puolestaan osallistuu ensimmäistä kertaa.

- En ole ollut aiemmin mukana. Se suorastaan hävettää, Mixu heittää Hakan sivuilla

- Kun on asunut ja ollut töissä ulkomailla, niin on ollut vaikea lähteä ja irrottautua töistä. Nyt tämä osui hyvään rakoon, kun tänä viikonloppuna ei ollut mitään, joten tulin Suomeen pienelle pikavisiitille varta vasten tätä tapahtumaa varten ja tietenkin samalla tapaan perhettä ja sukulaisia. Tällainen muutaman päivän vierailu, Paatelainen avaa.

Paatelainen lähti Hakasta vuonna 1987 ja odottaa ensimmäistä Old Boys -tapahtumaa mielenkiinnolla.

- On upeaa päästä näkemään entisiä pelikavereita. Joitakin en ole saattanut nähdä 40 vuoteen. Asian tekee huikeaksi se, ettemme ole vanhentuneet tänä aikana yhtään, Paatelainen naurahtaa.

Haka-legendat seuraavat samalla Tehtaan kentällä pelattavaa SJK-ottelua.

- En ole katsellut telkkarista tai hirveästi paikan päältä viime vuosina, mutta Haka on minulla yhtenä suosikkiseurana tulosseurannassa, joten saan aina heti kaikki Hakan otteluiden tiedot.

- Hakan kausi on lähtenyt hyvin liikkeelle. Toivottavasti tällä kaudella tulee menestystä ja lauantaina on kova ottelu edessä, Paatelainen katsoo jo kohti lauantain päätapahtumana olevaa SJK-ottelua.

FC Haka - SJK Tehtaan kentällä lauantaina 11.5. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia