AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2024

FC Interin ja HJK:n pelissä paljon tarjolla – ”Molemmille käännöspisteen paikka”

FC Interin ja HJK:n pelissä paljon tarjolla – ”Molemmille käännöspisteen paikka”

HJK havittelee voittoa Interin vieraana. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Veikkausliigassa pelataan viikonlopun aikana täysi kierros ja Ruudun studiossa katse kohdistuu erityisesti FC Interin ja HJK:n väliseen otteluun. Marko Rajamäki pitää ottelua tietynlaisena vedenjakajana kummallekin joukkueelle.

Ennen kauden alkua HJK oli ylivoimainen mestarisuosikki ja Interiä pidettiin yhtenä sen kovimpana haastajana. HJK:lla on menossa kolmen peräkkäisen tasapelin putki ja Inter on viidestä ottelustaan voittanut ainoastaan yhden. Molemmat joukkueet kaipaisivat kipeästi täyttä pistepottia asemiensa parantamiseksi.

- Ei tässä mestaruutta ratkaista eikä mitään putoamisjuttuja, ettei tämä ole mikään pakkovoiton paikka kummallekaan, mutta tärkeä ottelu, se on selvä. Tässä on molemmilla mahdollisuus kääntää oma alkukautensa. Tämä on molemmille sellainen käännöspisteen paikka, Rajamäki aloittaa.

- Jos ei nyt voita, niin se alakulo voi jatkua. Jos Inter voittaa HJK:n, niin he saavat siitä hirveästi lisää itseluottamusta siihen, että kurssi kääntyy. Jos HJK voittaa, niin heillä on ennen juhannusta seitsemästä seuraavasta pelistä kuusi Helsingissä - yksi Oulunkylässä ja viisi Töölössä – ja yksi Oulussa. Jos he tästä ottavat voiton, niin seuraavien kotipelien turvin HJK:n mestaruusjuna on taas hyvin raiteilla ja HJK:n kannattajat voivat lähteä levollisin mielin juhannuksen viettoon. Tappiolla tulisi vähän ylimääräistä painetta kotiotteluihin.

- Jos minulla olisi kristallipallo, niin veikkaisin HJK:n olevan juhannukseen lähdettäessä sarjan kärjessä. Se miten kausi lopulta onnistuu, ratkaistaan siitä seuraavan muutaman viikon päästä, kun europelit alkavat, Rajamäki luotaa.

Rajamäen mukaan Interillä on yksi selkeä heikkous pelissään tällä hetkellä.

- Inter pelaa hyvin ja heillä on pelissä paljon hyviä vaiheita. Se mikä alkukaudesta on maksanut heille pisteitä, tuloksia ja itseluottamusta, on heidän pelinavaamisvaiheensa. Heille on tehty tällä kaudella 10 maalia ja niistä neljässä syynä on ollut pelinavaus. Hongassa Vasara ja Paularinne pystyivät avaamaan prässin kuin prässin, joten on siinä mielessä hieman yllättävää, että juuri sillä osa-alueella Interillä on eniten vaikeuksia.

- Jos he pystyvät korjaamaan sen, niin Inter saattaa pystyä hyvin nopeasti kääntämään kurssinsa, sillä pelissä on myös paljon hyviä vaiheita. En välttämättä sellaiseen Vepsun viime kesän kaltaiseen lentoon, mutta paljon parempaa.

FC Inter-HJK lauantaina kello 19.00. Ruudun studio-osuus alkaa kello 18.15. Rajamäen lisäksi studiossa nähdään asiantuntijana Pekka Lagerblom ja Tero Karhu jakaa puheenvuoroja.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia