vko.19 // 6.5.2024

​IFK Mariehamn nousi voittoon toisella jaksolla (IFK Mariehamn-FC Inter 3-1)

Kuva: IFK Mariehamn

IFK Mariehamn otti kahden perättäisen tappion jälkeen täyden pistepotin kaatamalla FC Interin kotonaan 3-1.

Avausjakso sunnuntain ottelussa kulki pitkälti vierasjoukkue Interin komennossa. Inter hankki tukun kulmapotkuja, joista ei kuitenkaan varsinaisia tekopaikkoja auennut. Painostus tuotti kuitenkin tulosta, kun keskitys oikealta putosi IFK-maalin edustalle ja Florian Krebs oli nopeimpana pallossa siirtäen vieraat ansaittuun johtoon.

Taukoa kohden IFK pääsi paremmin peliin mukaan, mutta Adam Larssonin paitsio-osumaa lähemmäs tasoitusta isännät eivät päässeet avausjaksolla.

Tauolta kotijoukkue tuli kuin uudestisyntyneenä. Päävalmentaja Bruno Romão vaihtoi ryhmityksen 4-3-3:sta 3-5-2:een ja tämä tuntui toimivan. Larsson iski tasoituksen heti toisen jakson alkuun ja vain neljä minuuttia myöhemmin Olawale Tehe prässäsi vahvasti ja sai pallon Inter-maalivahti Eetu Huuhtasen kompuroinnin jälkeen ja sijoitti helposti lukemiksi 2-1.

Ote pysyi IFK:lla myös johtomaalin jälkeen, mutta todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Pelikellon näyttäessä 87. minuuttia tuli kuitenkin lopullinen niitti. Larsson juoksi läpi Interin hajallaan olleen puolustuksen ja sijoitti loppunumeroiksi 3-1.