AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2024

HJK ei onnistunut läpäisemään EIF:n puolustusta (HJK-EIF 0-0)

HJK ei onnistunut läpäisemään EIF:n puolustusta (HJK-EIF 0-0)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK hallitsi lauantaista kotiotteluaan EIF:aa vastaan pitkät tovit. mutta uhrautuvasti pelannut vierailija piti lukemat maalittomina loppuun saakka.

Odotetusti EIF jätti pallonhallinnan suosiolla HJK:lle heti ottelun alusta asti ja puolusti matalassa blokissa. Sen avaaminen tuotti hankaluuksia läpi ottelun. Pelin tempo tippui ajoittain matalaksi Klubin etsiessä tilaa tammisaarelaisten puolustuksesta.

Jo aiemmin kaudella hyvin toisensa löytäneet Luke Plange ja Hassane Bandé loivat muutaman laatupaikan ensimmäisellä jaksolla, joista vapauttava avausmaali oli lähellä syntyä. Viimeistelyissä ei kuitenkaan onnistuttu. Jakson, ja kenties koko ottelun, paras maalipaikka avautui Anthony Olusanyalle. Tämän puskun eteen venyi kuitenkin EIF-vahti Ramilson Almeida.

Ensimmäistä kertaa HJK-maalilla Veikkausliigassa pelanneen Elmo Henrikssonin ei tarvinnut venyä ensimmäisellä jaksolla torjuntatöihin. EIF-laituri Simon Lindholm oli tosin lähellä viedä vieraat johtoon jakson lopussa, mutta takatolpalle vapaaksi unohtuneen pelimiehen pusku suuntautui Klubin onneksi ohi maalin.

Toinen jakso jatkui jopa selkeämmin Klubin pallonhallinnalla, mutta maali jäi puuttumaan. 58. minuutilla Lucas Lingman vapautti Bandén puolittaiseen läpiajoon, mutta erikoisten pomppujen sekä tyhjänkin maalin jälkeen pallo löytyi Almeidan käsistä. Paine pysyi koko toisen jakson vieraiden päädyssä, ja keskityksiä ladeltiin vieraiden boksiin. Useampaan otteeseen pallo jäi vaarallisesti pomppimaan EIF-maalin edustalle, mutta vieraiden puolustus hoiti tilanteet kunnialla.

Yhteensä Klubi laukoi EIF-maalia kohti yhdeksän kertaa, ja pallonhallintakin oli mielin määrin HJK:lla. Tilastot eivät kuitenkaan tyydytä, jos palloa ei maaliin asti saada. Vieraat loivat muutaman vastahyökkäyksen toisella jaksolla, mutta nämä Henriksson selvitti varmuudella.

Lisää uutisia