vko.17 // 27.4.2024

VPS jatkaa hurjaa putkeaan (AC Oulu-VPS 1-2)

Kuva: Apollo Photo

VPS jatkoi ilmiömäistä tappiotonta putkeaan, kun lauantain muodollinen kotijoukkue AC Oulu kaatui Vaasan Hietalahdessa lukemin 1-2.

Ensimmäinen puoliaika oli kovaa vääntöä molempien joukkueiden puolesta. Vepsu kuitenkin piti peliä enemmän hallussaan, ja Raita saikin luotua vaarallisia maalipaikkoja Oulun päädyssä. Myös Oulu sai oman aikansa hyökkäysalueella, mutta molemmin puolin kova avausmaalin jahtaaminen jäi ensimmäisellä jaksolla tuloksettomaksi.

Tunteet kuumenivat huomattavasti ensimmäisen nelivitosen loppua kohden, ja tauko tuli myös rauhoittelunkin suhteen tarpeeseen joukkueiden siirtyessä koppiin 0-0 tasatilanteessa.

Toisella jaksolla nälkäinen VPS tuli sisään hyvällä energialla, ja 0-1 johtolukemat nähtiin viimein 60. minuutilla, kun Vepsun oma Liiga-Miika Niemi puski pallon vastustamattomasti kulmasta verkon perukoille.

Pitkään näytti siltä, että VPS saa pidettyä nollat omassa päädyssään, kunnes keskialueen pallonmenetys koitui kohtalokkaaksi Dimitris Metaxasin laukoessa pallon maaliin nopeasta vastahyökkäyksestä. Oulu sai maalistaan virtaa, ja pian myös Rasmus Leislahti joutui venyä huikeaan torjuntaan Vepsun päädyssä, pitäen tilanteen edelleen tasoissa.

VPS lamaantui hieman Oulun tasoituksesta, mutta joukkue sai kuitenkin kerättyä voimansa takaisin viimeistä kymppiä varten. Ottelun ratkaisumaali nähtiin 82 minuutilla, kun jälleen kentällä loistanut Alfie Cicale laukoi sisäsyrjällä kierrepallon tolpan kautta maaliin. Cicalen osuman jälkeen VPS ei enää suostunut antamaan AC Oululle siimaa, ja voittajaksi julistettiin lopulta Vepsu 1-2 lukemin.