vko.17 // 27.4.2024

KuPS haki pisteet Lahdesta (FC Lahti-KuPS 0-1)

Arttu Heinosen osuma ratkaisi lauantain ottelun. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti pääsi vihdoin avaamaan kautensa Hiihtiksellä Kuopion Palloseuraa vastaan. Vierailija KuPS haki voiton 1–0 Arttu Heinosen rangaistuspotkumaalilla.

Nurmi ei ollut vielä aivan huippukunnossa, mutta se kuitenkin mahdollisti pelaamisen. FC Lahti aloittikin ensimmäisen kotona pelatun kotiottelunsa hyvin ja piti Kuopion Palloseuran vaarallisen hyökkäyskaluston kurissa. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin suoraviivaisesti ja pallo vaihtoi usein omistajaa ja kentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuita.

Hieman vartin pelin jälkeen KuPS:n Paul Ogunkoya kaatui Lahden rangaistusalueella ja erotuomari Oskari Hämäläinen osoitti palloa pilkulle. Pallon taakse asettui entinen FC Lahden pelaaja Arttu Heinonen. Keskikenttämies ampui pallon varmasti alakulmaan ja vei vierailijan johtoon.

Lahden paras paikka tuli jakson lopulla. Julius Tauriaisen kulmapotku jäi pyörimään kuopiolaisten päätyyn ja pallo päätyi Otso Koskiselle. Koskinen harhautti ja ampui tulisesti, mutta laukaus viuhui senttejä ohi yläkulman. Näin tauolle mentiin vierailijan maalin johdossa.

Toisen jakson alku muutti peliä. Mikko Viitikko liukui ja pyyhkäisi Seth Saarisen kumoon. Hämäläinen teki jälleen kovan ratkaisun ja näytti Viitikolle suoraan punaista korttia. Näin Lahti joutui alivoimalle liki 45 minuutiksi.

Lahti kuitenkin taisteli alivoimaisena. Paras paikka tasoitusosumaan tuli noin vartti ennen loppua. Asaad Babiker riisti ja Colin Odutayo murtautui laidalta. Hän pelasi maalille matalan keskityksen. Kuopiolaisten Samuli Miettinen katkaisi viime hetkellä. Lahti hyökkäsi koko lopun riskillä ja KuPS pääsi yhteen vaaralliseen vastaiskuun. Joshua Oluwayemi kuitenkin torjui, eikä lisäosumia nähty. Näin ollen pisteet matkasivat Kuopioon.