AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 21.4.2024

​Piste maistui EIF-luotsi Gabri Xatartille – "Tärkeä piste, toivottavasti se oli vasta alku"

​Piste maistui EIF-luotsi Gabri Xatartille – "Tärkeä piste, toivottavasti se oli vasta alku"

Kuva: Juha Tamminen

EIF joutui taistelemaan tiukasti saadakseen ensimmäisen Veikkausliigapisteensä, mutta se onnistui AC Oulua vastaan pelatun 1-1-tasapelin myötä.

EIF:n päävalmentaja Gabri Xatart oli moneen asiaan tyytyväinen, vaikka myönsi AC Oulun puristaneen tammisaarelaiset ahtaalle toisella jaksolla.

- Taistelimme hyvin ja ensimmäisellä jaksolla saimme pidettyä Oulun hyvin aisoissa ja loimme itsekin paikkoja, Xatart totesi lehdistötilaisuudessa ottelun jälkeen.

- Toisella jaksolla loppua kohden jouduimme perääntymään. Jouduimme puolustamaan ja vähän epäonnisesti päästimme maalin. Mutta taistelimme hyvin hyvää joukkuetta vastaan, se oli positiivista.

Historiallisen pisteen tai jopa voiton tärkeys alkoi Xatartin mukaan hiukan näkyä otteissa loppua kohden ja myös väsymys painamaan jaloissa.

- Lopussa emme oikein uskaltaneet tehdä niitä asioita, joita osaamme, mutta kuten sanoin vastassa oli hyvä joukkue, jolla on hyviä pelaajia. Emme myöskään ole edelleenkään fyysisesti aivan parhaalla tasollamme vaikeista talviolosuhteista johtuen. Uskon että jatkossa pystymme pelaamaan 95 minuuttia parhaalla tasolla.

Pistetilin avaaminen meni joka tapauksessa vahvasti positiivisen puolelle.

- Totta kai tämä oli tärkeä, koska tämä oli meille ensimmäinen piste Veikkausliigassa. Olemme iloisia ja toivomme, että tämä on vasta alku.

Lisää uutisia