vko.16 // 20.4.2024

HJK piti pisteet kotonaan (HJK-IFK Mariehamn 2-1)

Joona Toivio pamautti HJK:n avausmaalin. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK otti toisessa kauden kotiottelussaan toisen voittonsa, kun IFK Mariehamn kaatui maalein 2-1 (1-0).

Takatalvisissa tunnelmissa pelattu ottelu keräsi mukavan määrän yleisöä lehtereille. Lauantai-iltapäivänä Boltilla oli 6113 katsojaa. Saharassa oli ennen ottelua upea HJK-junioreiden kauden avajaistapahtuma, joka huipentui miesten otteluun. Lähes tuhat junioria marssi Urheilukatua pitkin ja lopulta aina kentän poikki Junnupäätyyn. Kannustus kuului hienosti koko ottelun ajan.

Ensimmäinen puoliaika eteni suurilta osin HJK:n hallinnassa. Jakson ainokainen nähtiin 11. minuutilla, kun kapteeni Joona Toivio puski Lucas Lingmanin kulmapotkusta uransa toisen Veikkausliigamaalin. Lingman kirjautti itselleen samalla kauden kolmannessa ottelussa kolmannen syöttöpisteensä.

IFK:n maalilla Matias Riikonen joutui venymään muutamaan laatutorjuntaan Topi Keskisen ja Hassane Bandén yrittäessä lähietäisyydeltä maalintekoa. Keskinen osui myös puolen tunnin jälkeen ylärimaan, mutta tauolle siirryttiin Klubin 1–0-johdossa.

Toinen puoliaika jatkui Klubin hallinnassa, ja vapauttava 2–0 maali syntyi 65. minuutilla. Bandé pelasi pallon Luke Plangelle, joka syötti Keskisen läpiajoon. Lopputuloksena Riikosen ohitus ja pallo vasemmalla jalalla maalin kattoon.

Maalipaikkoja kotijoukkue pystyi luomaan riittävästi, jotta peli olisi lopullisesti ratkaistu. Vaihdosta kentälle tulleella Brooklyn Lyons-Fosterilla oli muutama loistava tilanne tehdä ensimmäinen maali HJK-paidassa. IFK-puolustus venyi kuitenkin molempien laukausten eteen.

Keskisen osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Atom joutui 87. minuutilla jättämään kentän jalkavamman vuoksi. Loppupelin Klubi pelasi vajaalla, sillä kaikki pelaajavaihdot oli jo suoritettu. Vain hetki tästä, ja vieraat kavensivat. Muutamaan otteeseen Jesse Öst oli onnistunut nollaamaan IFK-kärki Adam Larssonin, mutta 87. minuutilla ruotsalaishyökkääjä osui onnekkaiden pomppujen kautta.

Tämän jälkeen saarelaisten pyristelyt puolustettiin varmuudella, ja kolme pistettä jäi Töölöön.