AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 19.4.2024

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Ennakko: HJK-IFK Mariehamn

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK starttaa lauantaina kauden ensimmäisen tiiviin ottelurypistyksensä, kun IFK Mariehamn rantautuu Töölöön.

HJK:n edellisestä pelistä on ehtinyt vierähtää runsas viikko, ja joukkue on hyödyntänyt ajan tiiviiseen harjoitteluun. Esimerkiksi tiistaina joukkue hioi peliään kentällä kahden treenin verran.

- Oman pelin kehittäminen on ollut painopisteenä niin hyökkäys- kuin puolustuspelin osalta ja erikoistilanteiden. Totta kai sitten ottelua kohden vastustajaakin huomioidaan pienillä yksityiskohdilla, HJK:n päävalmentaja Ossi Virta kertoo.

IFK Mariehamn on aloittanut kauden kahdella kotiottelulla ja koonnut neljä pistettä voitolla EIF:sta ja tasapelillä KuPS:aa vastaan.

- On todella tärkeää saada hyvä alku, on aina helpompi lähteä seuraavaan otteluun, kun alla on hyviä pelejä. Se kasvattaa myös itseluottamusta, IFK-puolustaja Eero-Matti Auvinen sanoo.

- Olemme pelanneet kaksi hyvää ottelua. Joukkue on luonut paikkoja ja tehnyt viisi maalia, mikä on positiivista. Puolustaminen on ollut aika hyvin tasapainossa, mutta olemme ihan liian usein päästäneet maalin itse maalin tehtyämme. Niissä tilanteissa meidän pitää olla keskittyneempiä ja terävämpiä jatkossa.

HJK:lla on edessä kauden ensimmäinen kolmen ottelun viikko, jonka lauantain peli avaa. Virran mukaan tämä tosiasia otetaan ainakin jossain määrin huomioon.

- Pitää tietysti edetä aina peli kerrallaan, mutta meillä on laaja rinki ja pitää hyödyntää sitä seuraavissa kolmessa ottelussa. Mutta kaikki pelaajat ovat valmistautuneet pelaamaan vaikka kaikki kolme ottelua.

HJK-ottelu on IFK Mariehamnille kauden ensimmäinen vierasottelu ja kova haaste.

- Tästä tulee varmasti kova ottelu. On tärkeää puolustaa tiiviisti joukkueena ja olla terävänä, kun saamme itse maalipaikkoja. Meillä on kova itseluottamus ja usko joukkueeseemme ja pelityyliimme, joten uskon että meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa pisteitä, Auvinen miettii.

HJK:n terveystilanne on vahva: Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella viime pelien tapaan Santeri Hostikka, Miska Ylitolva ja Oliver Pettersson.

KuPS-ottelun lopussa paareilla kentältä kannettu Noah Nurmi on lauantaina sivussa Grönvittiltä ja lisäksi Jayden Reid ja Arvid Lundberg ovat edelleen sairaslistalla.

Erotuomari: Roth Matti
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Lehtovaara Lina


HJK - IFK Mariehamn Bolt Arenalla lauantaina 20.4. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut
Lisää uutisia