AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2024

Pohjanmaan derby pistejakoon (VPS-SJK 1-1)

Pohjanmaan derby pistejakoon (VPS-SJK 1-1)

Kuva: Apollo Photo

Lemonsoftilla todistettiin derbya, kun VPS ja SJK kohtasivat toisensa perjantai-illan huumassa.

Tiukka ottelu sisälsi valtavasti tunteita, ja lopulta pisteet jaettiin joukkueiden välillä tasan.

Ensimmäinen puoliaika eteni tiukoissa merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät etenemään hyökkäysalueelle pirteästi, mutta joukkueiden laadukkaat matalablokit estivät vastustajan yritykset. Vierasjoukkue aloitti pelin hyvin, mutta mitä pidemmälle ensimmäinen nelivitonen eteni, sitä paremmin Vepsukin pääsi peliin mukaan. Ensimmäinen jakso ei tuottanut maaleja, ja tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi todellisella jytinällä, ja keskustelut kauden hienoimmasta maalista voitiin aloittaa jo ottelun 46 minuutilla, kun Martti Haukiojan kaukaa lähtenyt kanuuna painui ihanasti ohi Kerhon vahdin Roope Paunion. Maalin jälkeen Vepsu joutui viettämään pidempiä jaksoja omassa päässään, kun SJK:n aktiivinen pelityyli pakotti vaasalaiset perääntymään omalle alueelleen.

Vepsun kannalta ikävä merkkausvirhe koitui Raidalle tuhoisaksi, kun erikoistilanteesta pääpallon voittanut Jaime Moreno onnistui tuomaan vieraat tasalukemiin.

Vepsu sai ottelun loppupuolella paineen luotua takaisin SJK:n päätyyn, ja ratkaisumaalikin oli pelin viimeisillä minuuteilla myös äärimmäisen lähellä. Enempää maaleja ei kuitenkaan ottelussa nähty, ja pisteet jaettiin täten Lemonsoftilla tasan.

Lisää uutisia