AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2024

Maalirikas tasapeli Turussa (FC Inter-AC Oulu 3-3)

Maalirikas tasapeli Turussa (FC Inter-AC Oulu 3-3)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Interin Veikkausliigan kotikausi 2024 avattiin Veritas Stadionilla perjantain iltaottelussa AC Oulua vastaan.

Ottelu tarjosi tapahtumia ja draamaa koko rahan edestä. Ottelu päättyi viime hetkien tilanteiden myötä 3-3 -tasapeliin.

Jo 3. peliminuutilla AC Oulu prässäsi pallon Interin maalivahdinalueen reunalla, jonka jälkeen Niklas Jokelainen löysi Justin Rennickin, joka siirsi Oulun 0-1 johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Matias Tamminen riisti pallon Oulun puolustajan jalasta, jonka johdosta Inter pääsi kääntämään pelin Oulun maalia kohti. Tamminen nousi itse pallolla boksiin ja tavoitti syötöllään Jean Botuén, joka upotti ensimmäisen maalinsa Veikkausliigassa ja numeroiksi 1-1.

Tauolle mentiin 1-1-lukemissa. Tunnin pelin jälkeen Kevin Jansen katkoi Oulun puolustuksen syötön, jonka johdosta Inter pääsi jälleen nopeaan kääntöön vastustajan puoliskolla kohti maalia. Jansen löysi syötöllään Matias Tammisen, joka ei paikastaan erehtynyt ja upotti pallon oikeaan alakulmaan. Maali oli Tammisen ensimmäinen tälle kaudelle.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin AC Oulu tuli onnekkaasti tasoihin. Keskitys tavoitti Ashley Coffeyn, joka puski pallon tolppaan. Pallo kimposi kuitenkin tolpan kautta Inter-maalivahti Eero Vuorjoen kautta maalin.

Jälleen vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Inter siirtyi uudestaan johtoon. Luka Kuittinen taklattiin maahan pääpallotilanteessa Oulun boksissa sääntöjen vastaisesti, mistä Interille tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli hetki aiemmin kentälle tullut Darren Smith, joka ampui pallon ohi Oulun maalivahti Calum Wardin.

Viimeinen sana oli kuitenkin vieraille. Pelattiin jo 96. peliminuuttia, kun Oulun Julius Körkkö lähetti pallon kaukaa Interin boksiin lisäajan viimeisillä sekunneilla, keskitys kimpoili useiden pelaajien kautta Oulun Ashley Coffeyn eteen, joka tasoitti ottelun.

Lisää uutisia