AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 13.4.2024

IFK Mariehamn ja KuPS jatkavat tappioitta (IFK Mariehamn-KuPS 2-2)

IFK Mariehamn ja KuPS jatkavat tappioitta (IFK Mariehamn-KuPS 2-2)

Axel Vidjeskogin pilkku pelasti pisteen KuPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Avausottelunsa voittaneet IFK Mariehamn ja KuPS päätyivät toisen ottelukierroksen päätösottelussa Maarianhaminassa 2-2-tasapeliin.

KuPS tuli kentälle hieman vaisusti ja ensimmäiset vaaralliset paikat tulivat kotijoukkue IFK Mariehamnille. Alun hitaan parikymppisen minuutin jälkeen KuPS pääsi paremmin peliin mukaan ja ottivat pelinhallinnan itselleen. IFK puolusti tiiviisti omaa rangaistusaluettaan, eivätkä kanarialinnut päässeet alkuun vaarallisimmille paikoille.

Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin kotijoukkueen puolesta ottelun 43. peliminuutilla kun IFK Mariehamnin nopea prässi yllätti Aatu Hakalan ja Olawale Tehe pääsi tuikkaamaan pallon maaliin Hakalan jalasta. Näin ollen kotijoukkue pääsi 1-0 johtoasemaan.

Kuopiolaiset eivät jääneet murehtimaan vaan ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla KuPS tuli tasoihin Otto Ruopin uran ensimmäisellä Veikkausliigamaalilla. Oikealta puolelta lähtenyt hyökkäys päättyi Saku Savolaisen upeaan keskitykseen, joka laskeutui suoraan Ruopin jalkaan ja 18-vuotias KuPS-kasvatti ei erehtynyt. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja näin ollen tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toisen jakson alku oli kuopiolaisille todella vaikea, sillä heti ensimmäisellä peliminuutilla kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku. Pallo vietiin pilkulle ja Adam Larsson ei erehtynyt, vaan siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoasemaan.

Maalin jälkeen kotijoukkue siirtyi entistä enemmän puolustuskannalle, ja kuopiolaiset joutuivat murtamaan matalaa puolustusta. Pitkään näytti siltä, että KuPS ei saa tasoitusta aikaiseksi, kunnes ottelun viimeisellä virallisella peliminuutilla pallo vietiin pilkulle, kun kapteeni Petteri Pennasta rikottiin boksin sisällä. Axel Vidjeskog asettui tuttuun tapaan pallon taakse ja tasoitti ottelun lukemiin 2-2.

Vaikka Kuopion Palloseura haki vimmatusti voittomaalia ottelun lisäajalla, ei enempää maaleja nähty Maarianhaminassa. Näin ollen pisteet menivät tasan, kun tuomarin viheltäessä kolme kertaa pilliin oli tulostaululla lukemat 2-2.

Lisää uutisia