AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 10.4.2024

Ennakko: HJK-FC Lahti

Ennakko: HJK-FC Lahti

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK kohtaa Veikkausliigakauden kotiavauksessaan rakkaan vihollisen FC Lahden torstaina.

HJK:n kauden avausottelu Kuopiossa päättyi tappioon. HJK-valmentaja Ferran Sibila myöntää, että esitys kauden avauksessa ei ollut toivottu.

- Ajoitukset ja prässi eivät olleet kohdillaan ja meidän on täytynyt käydä niitä läpi. Pelaajien asenne oli kyllä kohdillaan, siitä ei ollut kiinni.

FC Lahti puolestaan avasi kautensa vaikealla vierasottelulla Tammelassa Ilvestä vastaan, mutta puristi pisteen matkaansa. Vastus ei helpotu seuraavassa ottelussakaan, mutta Lahti lähtee hakemaan avausvoittoaan hyvän puolustuspelin jatkeeksi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg odottaa jälleen vauhdikasta ottelua.

– Tampereen energisen esityksen myötä olemme entistäkin sisuuntuneempina lähdössä kohti Helsinkiä ja uutta liigaottelua. Saimme paljon hyvää oppia edellisestä ottelusta ja nyt on seuraava kamppailu edessä. Lataus on välittynyt pelaajista. Lähdemme intoa täynnä puhkuen kohti vastustajan kaatamista. Uskon, että luvassa on jälleen vauhdikas ottelu ja meidän pitää painottaa aktiivisuutta ja työteliäisyyttä edelleen, Lindberg ennakoi.

HJK lähtee kiillottamaan hiukan Kuopiossa kolhuja saanutta kuvaansa kotiyleisön edessä tiedostaen samalla vastustajan vahvuudet.

- Lahti voi olla hyvä vastahyökkäyksissä ja hyökkää tyhjiin tiloihin, joten meidän täytyy olla tiiviitä puolustuksessa, Sibila arvioi.

- Odotamme todella innolla kotiyleisön eteen pääsyä, osalle pelaajista tämä on ensimmäinen kerta. Toivon, että esityksemme on myös sen mukainen.

HJK:n pelaajatilanne on Kuopion visiittiin verrattuna kahta pelaajaa lukuun ottamatta ennallaan: Joona Toivio sekä Kevin Kouassivi-Benissan ovat toipuneet flunssasta ja ovat valmennuksen käytettävissä. Sivussa ovat vielä Santeri Hostikka, Liam Möller, Miska Ylitolva ja Oliver Pettersson.

FC Lahden osalta Akseli Puukko on jälleen valmennusjohdon käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa Ilves-ottelussa. Sen sijaan kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Daniel Koskipalo ja Topias Inkinen.

Erotuomari: Manninen Joona
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Aravirta Jan-Peter
4.ET: Al-Emara Mohammad


HJK - FC Lahti Bolt Arenalla torstaina 11.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia