AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 30.3.2024

Konkari muistuttaa: "Harva futari pääsee koskaan urallaan pelaamaan finaalia - nauttikaa!"

Konkari muistuttaa: "Harva futari pääsee koskaan urallaan pelaamaan finaalia - nauttikaa!"

Severi Paajasella on lämpimät muistot Liigacupin mestaruudesta. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden 2024 ensimmäinen mestaruus ratkotaan lauantaina, kun FC Inter ja KuPS kohtaavat Liigacupin finaalissa.

Interissä yhteensä 221 Veikkausliigan ottelua kausina 2007-2014 pelannut Severi Paajanen oli mukana seuran ensimmäisen, ja toistaiseksi ainoan, Liigacupin voiton tuoneessa finaalissa vuonna 2008. Keskikentän työmyyränä tunnettu Paajanen muistelee lämmöllä kevättä 2008.

– Nuorella joukkueella oli kova tarve näyttää mihin pystytään, koska 2007 oli mennyt tuloksellisesti alakanttiin. Ydinporukka pysyi samana edellisestä kaudesta. Se koostui seuran omista kasvateista, joiden kanssa oltiin oltu jo pitkään yhdessä, Paajanen avaa.

Ennen Liigacupin voittoa mitalit tai mestaruudet eivät olleet Interiläisille tuttuja, joten joukkue otti ensimmäisestä voitosta silloin ilon irti.

– Kyllä se antoi rutkasti itseluottamusta tulevaa kautta ajatellen. Voitto tuntui todella hyvältä, varsinkin kun vastassa oli TPS, ja kyllähän sitä juhlittiin. Sen verran lähellä oli tuleva Veikkausliigan kausi, että taisi olla vaan yhden illan juhlat, Paajanen arvelee.

Lisää aihetta juhlaan tuli myös jo samalla kaudella. Inter oli kauden 2008 yllätysmestari Veikkausliigassa ja kaudella 2009 Paajanen ja muu Inter-joukkue pääsi nostamaan Suomen Cupin pokaalia ensimmäistä kertaa.

Huomista finaalia varten Paajasella on ytimekkäät vinkit Interin pelaajille - ja miksei yhtä hyvin KuPS:nkin pelaajille.

– Harva futari pääsee koskaan urallaan pelaamaan finaalia, joten lataus kuntoon ja nauttikaa!

Lisää Paajasen muistoja 16 vuoden takaa alla olevan lähdelinkin kautta.

Liigacupin finaali FC Inter – KuPS lauantaina 30.3. kello 15:00 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia