AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 29.3.2024

"Siistiä saada finaali heti alkukauteen" - Inter-kippari odottaa tukea kotiyleisöltä

"Siistiä saada finaali heti alkukauteen" - Inter-kippari odottaa tukea kotiyleisöltä

Juuso Hämäläinen toivoo kotiyleisön kannattavan Liigacupin voittoon. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin talvikausi huipentuu lauantaina kotistadionilla pelattavaan Liigacupin finaaliin. Liigacupin mestaruus ratkotaan Interin ja KuPSin välillä pelattavassa ottelussa kello 15.00 alkaen.

Inter sijoittui Liigacupin A-lohkon alkulohkon otteluiden jälkeen 2. sijalle yhdeksällä pisteellään. Alkulohkon otteluissa Inter jäi pisteittä IFK Mariehamnia ja Gnistania vastaan, mutta täysi pistepotti otettiin otteluista FC Lahtea, EIF:ia ja HJK:ta vastaan. Välieräottelussa Inter kohtasi Ilveksen uudella Tammelan Stadionilla, josta finaalipaikka lunastettiin 1-0-voitolla.

Vieraaksi saapuva KuPS keräsi omassa alkulohkossaan samoin yhdeksän pistettä voitoilla VPS:sta, SJK:sta ja AC Oulusta. Pisteittä kuopiolaiset jäivät Ilvestä ja FC Hakaa vastaan. Välierässä Kuopio kaatoi FC Lahden maalein 2-0.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet Liigacupin kirkkaimman mitalin vain kerran aiemmin: Inter vuonna 2008 ja KuPS vuonna 2006. Liigacupin mestaruuslautasta nostava joukkue ratkaistaan suoraan rangaistuspotkukilpailulla, mikäli varsinainen peliaika päättyy tasalukemiin.

Joukkueen kapteeni Juuso Hämäläinen kertoo kopissa olevan odottava tunnelma ennen finaalia, mutta valmistautumisen sujuvan samoin kuin mihin tahansa otteluun. Finaali kotiyleisön edessä saa kapteenin syttymään:

- Ihan siistiä saada finaali tähän heti alkukauteen, Hämäläinen sanoo.

Vastustajaa ei ainakaan Inter-leirissä aliarvioida.

- KuPS on aina vaikea vastustaja, tietysti sielläkin on uusia pelaajia ja Petteri Pennanen on vielä liittynyt joukkueeseen nyt, hyvä joukkue se on. Interiläisellä tyylillä peliin lähdetään eli ettei lähdetä puolustamaan – tai totta kai pitää puolustaakin, mutta hyökkäämään lähdetään.

Terveisä Hämäläiseltä lähtee myös kotikannattajille.

– Toivottavasti saadaan teistä se kahdestoista pelaaja, odotan innolla että pääsee pelaamaan fanien edessä finaaliin, "Jupi" lähettää terveisensä yleisölle.

Lisää uutisia