AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 28.3.2024

SJK vahvisti topparilinjaansa Veikkausliigasta tutulla nimellä

SJK vahvisti topparilinjaansa Veikkausliigasta tutulla nimellä

Fallou Ndiaye pelasi viime kaudella FC Hakassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Reilun viikon päästä alkavaan Veikkausliigaan valmistautuva SJK ja senegalilainen Fallou Ndiaye ovat solmineet pelaajasopimuksen kaudesta 2024. Sopimuksessa on lisäksi optiot kahdesta seuraavasta kaudesta.

Peräti 198-senttinen keskuspuolustaja Ndiaye on vasta 22-vuotias, mutta on Veikkausliigaa seuraaville ennestään tuttu viime kaudelta FC Hakan paidasta. Siellä hän pelasi kaikissa kilpailuissa yhteensä 29 ottelussa, onnistuen kolme kertaa maalinteossa. Ennen Suomeen tuloa Ndiaye on pelannut Belgian KAA Gentin akatemiassa ja Ranskan AC Ariesissa.

Seinäjoelle Ndiaye saapui maanantaina ja hän on käytettävissä lauantaina, kun SJK kohtaa harjoituskauden viimeisessä ottelussa OmaSp Stadionilla entisen seuransa FC Hakan.

- Jalkapallo on kuin balettia; kurinalaisuutta, rytmiä ja liikettä. Ja nyt odotan innolla tätä tulevaa tanssiani Seinäjoella. Haluan kerätä monia onnellisia muistoja yhdessä kaikkien täällä olevien kanssa, runoilee Ndiaye SJK:n sivuilla.

- Pidän kovasti SJK-valmentajien taktisista näkemyksistä, pelin johtamistavoista ja mukautumiskyvystä eri tilanteisiin, Ndiaye kertoo syistä tehdä sopimus SJK:n kanssa.

SJK:lle Ndiaye tuo erityisesti lisää pituutta keskuspuolustukseen, ja kun Veikkausliigakin on ennestään tuttu, ei sopeutuminen Suomeen tuota enää vaikeuksia.

- Haluan kiittää FC Hakan väkeä ja faneja viime kauden mahtavista kokemuksista. Nyt kuitenkin tapasin uudet joukkuekaverini, ja meillä on täällä koossa erittäin nuori ja nälkäinen ryhmä. Siinä on itseluottamusta ja määrätietoisuutta, ja mielestäni joukkue on enemmän kuin valmis Veikkausliigaan.

- Tiedän, että Veikkausliiga voi olla armoton ja aggressiivinen sarja, siksi meidän tulee valmistautua hyvin jokaiseen otteluun, Ndiaye muistuttaa vielä lopuksi.

SJK on talvikaudella pelannut kymmenen ottelua ja saanut niistä kuusi voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Samalla on kartoitettu mahdollista lisävahvistusten tarvetta eri pelipaikoille, ja puolustusta vahvistettiin jo aiemmin Kelvin Piresillä. Nyt Fallou Ndiaye täydentää keskuspuolustuksen, ja ikänsä puolesta sopii erinomaisesti SJK:n pelaajastrategiaan.

- Me tarvitsimme puolustukseen erityisesti lisää kokoa, ja Ndiaye täyttää sen ruudun erinomaisesti. Hänestä saamme myös erikoistilanteisiin lisää uhkaa, kommentoi Toni Lehtinen.

- Meillä on jo nyt loistavat puolustajat. Ville Tikkanen on ollut erinomainen, samoin Kelvin Pires ja Oskari Väistö ovat olleet hyviä. Heillä on kaikilla hyvin erilaisia ominaisuuksia. Kaikki he ovat hyviä ilmassa, varsinkin Väistö. Mutta Oskari on vielä kehittyvä pelaaja, ja tarvitsemme erilaisia vaihtoehtoja joka tapauksessa alakertaan, Lehtinen valottaa.

- Ndiaye on vielä nuori, mutta hänellä on kokemusta jo ennestään Suomen pääsarjasta. Tietenkään se ei vielä takaa, että hän sopeutuu heti täysin meidän joukkueeseemme, sillä jokainen joukkue on erilainen. Eri pelikaverit ja systeemit. Mutta Suomi on hänelle jo tuttu, joten se auttaa häntä varmasti. Uskon, että hänestä saamme hyvän vahvistuksen – hieman erilaisen pelaajan, mitä meillä täällä ennestään on, päättää Lehtinen.

Lauantaina 30.3. klo 14.45 SJK kohtaa viimeisessä Veikkausliigakauteen valmistavassa harjoitusottelussa FC Hakan.

Lisää uutisia