AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 22.3.2024

"Liigacupista jäi hyvä maku" - FC Lahden Samuel Pasanen nyt edustustehtävissä Kroatiassa

"Liigacupista jäi hyvä maku" - FC Lahden Samuel Pasanen nyt edustustehtävissä Kroatiassa

Samuel Pasanen kiittelee Liigacupin antia. (Kuva: Juha Tamminen)

U18-poikien maajoukkue kohtaa perjantaina Kroatiassa pelattavassa kolmen maan turnauksessa Sveitsin.

Samuel Pasanen on yksi Suomen pelaajista, jotka ovat tutumpia myös Veikkausliigan ystäville. Toisen polven maajoukkuepelaaja sai mukavasti vastuuta talven Liigacupissa, jossa FC Lahti eteni välieriin asti – finaali jäi haaveeksi, kun lahtelaiset taipuivat KuPS:lle viime lauantaina.

– Liigacupista jäi hyvä maku. Pelit menivät hyvin, ja oli mukava pelata kilpailullisia matseja pitkästä aikaa. Ne ovat kuitenkin eri juttu kuin treenipelit.

- Meillä on hyvä meininki, ja odottelen liigakauden alkua hyvillä fiiliksillä. Toivon, että vastuuta on luvassa samalla tavalla kuin viime syksynä, 16 liigaottelussa viime kaudella esiintynyt Pasanen toteaa Palloliiton verkkosivuilla.

Maajoukkuepaidassa Pasanen pelasi edelliset ottelunsa marraskuussa, kun U18-pojat kärsi kaksi tappiota Itävallalle. Keskikenttämies näkee, että Minihuuhkajilla on hyvät saumat palata voittokantaan heti huomenna.

– On ollut siistiä nähdä vanhoja kavereita ja tutustua uusiin pelaajiin. Valmistavissa treeneissä oli hyvä meininki, ja on hauska päästä pelaamaan maaottelu heti huomenna. Meidän täytyy olla Sveitsiä vastaan selvästi kypsempiä kuin edellisissä peleissä, joissa teimme liikaa virheitä. Sveitsi on fyysinen joukkue, ja meidän täytyy olla vahvoja kaksinkamppailuissa.

Suomen ja Sveitsin välinen ottelu alkaa perjantaina kello 16.30.

Lisää uutisia