AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.12 // 19.3.2024

U17-poikien EM-jatkokarsinta käyntiin keskiviikkona Myyrmäessä - "Nämä karsinnat ovat meille iso juttu"

U17-poikien EM-jatkokarsinta käyntiin keskiviikkona Myyrmäessä - "Nämä karsinnat ovat meille iso juttu"

Kuva: SPL

U17-poikien EM-jatkokarsintaturnaus potkaistaan käyntiin keskiviikkona. Suomi isännöi karsintalohkoa, jossa pelaavat myös Hollanti, Belgia ja Italia.

EM-jatkokarsintojen lohkovoittajat (8) sekä seitsemän parasta lohkokakkosta etenevät Kyproksella touko-kesäkuussa järjestettävään EM-lopputurnaukseen.

Minihuuhkajat kokoontui Vantaalla viime sunnuntaina, ja muutama pelaaja saapui Italiasta kotimaahan eilen maanantaina. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola kertoo, että kaikki pelaajat ovat valmennuksen käytettävissä karsinta-avauksen alla.

– Olemme tyytyväisiä siihen, kuinka valmistautuminen on sujunut. Kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan, eikä takapakkia ole tullut. Laaksolahden kenttä oli sunnuntaina hieman jäinen, mutta tänään ja eilen olemme päässeet harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa, Lehtola sanoo.

– Tänään aistin hieman sellaista tunnetta, että matsipäivä lähestyy. Nämä karsinnat ovat meille kaikille tosi iso juttu – kun ensimmäinen peli viimein koittaa, pieni jännitys on luonnollista. Toivon, että se tulee huomenna ulos myönteisellä tavalla. Meillä on tutut ja hyvät rutiinit, joihin luotamme.

Suomen avausvastustaja Belgia sijoittui syksyn EM-karsinnoissa lohkokakkoseksi. Joukkue murskasi Gibraltarin 4–0 ja kärsi 0–1-tappion Walesille – kolmatta ottelua Belgia ei pelannut, sillä Israel ei osallistunut karsintoihin.

– Yleensä meillä on tässä vaiheessa varma ja kirkas kuva vastustajastamme, mutta Belgia ei ole pelannut viime marraskuun jälkeen. Joudumme täten hieman arvailemaan, mitä on luvassa. Se on varmaa, että vastassa on erittäin vahva joukkue, joka on hyvä pallon kanssa. Heiltä löytyy erilaisia hyviä yksilöitä, Lehtola avaa.

Suomen ja Belgian välinen ottelu Myyrmäen jalkapallostadionilla alkaa keskiviikkona kello 18.30. Suomen kaikki ottelut näkyvät suorana ja selostettuna Palloliiton YouTube-kanavalla.

Lisää uutisia