AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 15.3.2024

KuPS hakee jatkoa nousuvireelleen Liigacupin välierässä - "Hieno matsi tulossa"

KuPS hakee jatkoa nousuvireelleen Liigacupin välierässä - "Hieno matsi tulossa"

"Honsu" antaa kehuja välierävastustaja FC Lahdelle. (Kuva: KuPS Oy / Sanni Miettinen)

Kuopion Palloseuran tie Liigacupissa on vienyt välieriin ja lauantaina joukkue kohtaa Lahdessa FC Lahden ja panoksena ottelussa on paikka loppuottelussa.

KuPS matkusti perjantaina Lahteen ja aloitti valmistautumisen lauantaiseen Liigacupin välieräotteluun. Panoksena huomisessa taistelussa on paikka loppuottelusta, joka tullaan pelaamaan Turussa FC Interiä vastaan. Loppuottelun alustava pelipäivä on lauantai 30.3. eli sopivasti viikko ennen Veikkausliigakauden alkua.

Nihkeästi kahdella tappiolla KuPS:n osalta alkanut lohkovaihe kääntyi voitokkaaksi, kun keltamusta voitti kolme viimeistä otteluaan. Yhdeksän pisteen turvin joukkue nappasi välieräpaikan ja taistelee huomenna paikasta loppuottelussa. Lisäksi kuopiolaisten joukkue on vahvistunut uusilla nimillä – Petteri Pennanen, Kristopher Da Graca sekä Mulitala Mohammed nähdään mahdollisesti ensimmäistä kertaa tällä kaudella KuPS:n paidassa virallisessa ottelussa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara lähtee otteluun luottavaisin mielin. Lähestyvä Veikkausliigakausi tekee ottelusta tärkeän molemmille joukkueille.

- Ottelu on varmasti molemmille osapuolille kaikin puolin tärkeä, koska olemme lähellä sarjakauden alkua, ja haluamme pelimme olevan valmiimpaa kuin viikko sitten. Hieno matsi tulossa, kertoo "Honsu".

Lauantaina kotijoukkueena otteluun lähtevä FC Lahti on pelannut alkukautensa positiivisella nuotilla ja joukkueessa löytyy paljon laadukkaita pelaajia. Lahden vahvuudet on myös huomioitu kuopiolaisten valmennuksessa.

- FC Lahti on ollut Liigacupissa todella pirteä ja sillä on jalkeilla mielenkiintoinen ja laadukas joukkue. Siksi olemme valmistautumisessamme ottaneet normaalia enemmän huomioon myös Lahden vahvuuksia, mutta päähuomio meillä on ollut silti omassa pelaamisessamme, tiivistää Honkavaara.

Kuopiolaisten kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Jerry Voutilainen, Lauri Sahimaa, Arttu Heinonen sekä Joslyn Luyeye-Lutumba.

Liigacupin välierä FC Lahti – KuPS lauantaina 16.3. kello 14.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella.

Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia