vko.10 // 10.3.2024

​"Kaksi aivan erilaista puoliaikaa" - IFK Mariehamn otti odotetun voiton FC Vaajakoskesta

Olawale Tehe pamautti Grönvittin avausmaalin lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn kohtasi lauantaina harjoitusottelussa Ykkösen nousijajoukkue FC Vaajakosken ja vei voiton maalein 4-1 (2-1).

FC Vaajakoski aloitti ottelun hyvin ja IFK Mariehamnilla oli vaikeuksia saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaiseksi. Avauksessa pelannut IFK:n uusi hankinta Hugo Cardoso vastasi kuitenkin ensimmäisestä laukauksesta kohti maalia, IFK sai vähitellen otetta ja 22. minuutilla Olawale Tehe iski avausmaalin.

Vieraat tulivat kuitenkin Saboor Salimin osumalla tasoihin vain muutama minuutti avausmaalin jälkeen. Tasoituksen jälkeen Grönvitt nosti tempoa ja meni myös uudestaan johtoon, kun Patrik Raitasen matala keskitys oikealta löysi Leo Anderssonin, joka pamautti taukonumeroiksi 2-1.

Toinen jakso oli ensimmäiseen verrattuna kotijoukkueelta merkittävästi parempi. Michael Fonsell voitti pallon itselleen hyökkäysalueella ja laukoi hiukan rangaistusalueen ulkopuolelta lukemiksi 3-1 ja tämän jälkeen peli oli täysin IFK Mariehamnin hallussa. 72. minuutilla Matias Ojalan kova kaukolaukaus lisäsi isäntien johtoa ja ottelu myös päättyi lukemiin 4-1 Grönvittin hiukan nostettua jalkaa kaasulta lopussa.

- Minusta ottelussa oli kaksi täysin erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä emme olleet tarpeeksi hyviä, vaikka johdimme 2-1 tauolla. Avausjakso ei ollut hyväksyttävää peliä, IFK Mariehamnin päävalmentaja Bruno Romão ruoti.

- Tauolla meillä oli hyvä keskustelu ja kaikki ymmärsivät mitä meiltä vaaditaan toisella jaksolla ja sitten myös pelasimme taas omalla tasollamme. Hukkasimme edelleen hyviä paikkoja, mutta yleisesti ottaen peli oli paljon parempaa kuin ensimmäisellä jaksolla.