AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2024

"Opimme pelistä paljon" - Jussi Nuorela tyytyväinen VPS:n nousuun tappioasemasta

"Opimme pelistä paljon" - Jussi Nuorela tyytyväinen VPS:n nousuun tappioasemasta

Jussi Nuorela oli tyytyväinen tasonnostoon toiselle jaksolle. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS matkasi lauantaina Seinäjoelle kohtaamaan SJK:n harjoitusottelun merkeissä ennen varsinaista Veikkausliigakauden alkua.

Paljon tilanteita ja tunnelmaa sisältänyt peli oli lopulta hyvinkin kaksijakoinen, ja 90 minuutin jälkeen loppulukemiksi ikuistettiin 2-2 tasapeli.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela koki pelin olleen täysin kaksijakoinen suoritusten merkeissä.

- Peli oli lopulta todella kaksijakoinen. Ensimmäinen jakso oli lähes täysin SJK:n, ja se johtui suurimmilta osin siitä, että olimme todella huonoja. Emme olleet kovin aggressiivisia, mikä poikkeaa normaalista pelaamisestamme. Pallollinen pelaamisemme oli todella hidasta, ja syöttömme olivat huonolaatuisia. Isoin heikkoutemme ensimmäisellä nelivitosella oli puolustuspelaamisemme, ja prässäämisemme onnistuminen oli vain ajoittaista. Emme olleet omia itseämme. Taistelutahtomme tuntui puuttuvan kokonaan, ja ilman sitä on todella vaikea pelata hyvin.

- Toisella jaksolla pelaajat tulivat puolestaan hyvin peliin sisään. Pelimme oli täysin erinäköistä, ja olimme viimein aggressiivisia ja rohkeita. Saimme pelinhallintamme kontrolliin, ja toinen puoliaika oli selvästi meidän. Ei ollut vääryys, että tasoitimme pelin. Meillä oli myös paikkamme voittaa peli, mutta tällä kertaa sitä ei tapahtunut.

Nuorela kokee, että joukkueella oli ottelun heikosta alusta huolimatta jopa eväät voittaa peli toisen jakson momentumin siivittämänä.

- Positiivista oli se, että pelaajat, jotka tulivat vaihdosta sisään, toivat paljon kaivattua muutosta, terävyyttä ja lisää virtaa kentälle. Jäi jopa hieman harmittamaan, ettemme lopulta kyenneet voittaneet peliä. Mainittakoon samalla tietysti myös se, että ensimmäisen jakson näytöillä olisimme ottelun hävinneet, ja SJK olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja. Opimme pelistä paljon, ja tästä on hyvä jatkaa, Nuorela tuumaa.

VPS kohtaa seuraavassa harjoitusottelussaan Umeå FC:n. Ottelu pelataan Uumajassa perjantaina 15.3. kello 14:30.

Lisää uutisia