AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 9.3.2024

KuPS vahvisti rivejään - nuori nigerialaishyökkääjä lainasopimuksella Kuopioon

KuPS vahvisti rivejään - nuori nigerialaishyökkääjä lainasopimuksella Kuopioon

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura ja hyökkääjä Muritala Omotosho Mohammed ovat solmineet kauden 2024 kattavan lainan.

Hyökkääjä saapui Suomeen torstaina ja on lauantain harjoitusottelussa jo valmennuksen käytettävissä. 20-vuotias nigerialainen Muritala saapuu lainalle Kuopioon TikiTaka FC:stä ja lainasopimus kattaa kauden 2024. Sopimuksessa on myös pykälä, jonka pohjalta KuPS voi purkaa lainan kesän siirtoikkunassa.

Hyökkääjä on nigerialaisen TikiTaka Akatemian kasvatteja, jossa pelaaja on saanut oman jalkapallokasvatuksensa. Muritala saapuu pohjoismaihin toista kertaa urallaan – pelaaja kävi BK Häckenissä kahdella testijaksolla ollessaan vielä alaikäinen. Toinen testijaksoista oli seuran Akatemiassa ja jälkimmäinen edustusjoukkueen mukana.

Pelaajan löysi KuPS:n mestarivalmentaja Jani Honkavaara, joka kävi joulukuussa pelaajatarkkailureissulla Nigeriassa.

- Kävin joulukuussa pelaajatarkkailumatkalla Nigeriassa, jossa seurasin 12 joukkueen turnausta. Joukkueet oli pääsääntöisesti koottu nuorista potentiaalisista pelaajista juuri tätä turnausta varten, ja peleistä sai hyvän käsityksen, millaista jalkapalloa siellä pelataan. Myös pelaajien elinympäristön näkeminen oli silmiä avaava kokemus, kertoo Honkavaara taustoista.

Mohammed Muritala oli pelaaja, joka jäi "Honsun" mieleen heti tarkkailureissun alkumetreillä.

- Muritala oli ensimmäinen pelaaja, joka jäi mieleeni. "Muri" pelasi joukkueessaan toista hyökkääjää, ja hänessä oli tiettyä yllätyksellisyyttä ja nälkää, joita ei eurooppalaisissa pelaajissa juurikaan näe. Jalkapallo Nigeriassa on kuitenkin hyvin erilaista kuin Euroopassa, joten harkitsimme todella pitkään ennen kuin päätimme tuoda hänet Suomeen, kertoo Honsu.

Honkavaara näkee, että Murin tuominen Suomeen on seuralle hyvä oppimatka siitä, miten afrikkalaisia nuoria pelaajia voidaan jatkossa sopeuttaa suomalaiseen jalkapalloon.

- Tämä on meille seuranakin hyvä oppimatka, koska afrikkalaisen pelaajan sopeuttaminen sekä elämään että jalkapalloon Skandinaviassa ei ole helppoa. Hän pelaa varmastikin ensin joitakin pelejä myös akatemiajoukkueessamme, jotta saamme hänet totutettua suomalaiseen jalkapalloon, mutta tavoitteena on tietenkin, että hän auttaisi meitä edustusjoukkueessa. Aika näyttää. Joka tapauksessa on hienoa, että hän on täällä, kertoo Honkavaara.

Muritala on mukana jo tämän lauantain ottelun kokoonpanossa, kun KuPS kohtaa Ykkösliigaan valmistautuvan FF Jaron ja peli vihelletään käyntiin kello 15.00 Väre Areenalla.

Lisää uutisia