vko.10 // 9.3.2024

Inter eteni Liigacupin finaaliin - "Onneksi saatiin se yksi maali tehtyä"

"Vesku" luotsasi Interin Liigacupin finaaliin. (Kuva: Tara Jaakkola)

Inter kohtasi Liigacupin välieräottelussa Ilveksen uudella Tammelan Stadionilla. Ottelussa nähtiin ainoastaan yksi maali, joka riitti Interin voittoon ja finaalipaikan lunastamiseen.

1-0 -voitto-osuman verkkoon puski Interin tuore sopimuspelaaja Jean Botué. Botué sijoitti pallon ensimmäisen kerran verkkoon jo 5. peliminuutilla, mutta 21-vuotias hyökkääjä vihellettiin olevan paitsiossa.

Ensimmäisellä puolikkaalla Inter osui muutaman kerran Ilves-maalin tolppiin, ja sai mahdollisuuden osua pilkulta, mutta tauolle siirryttiin 0-0-lukemat taululla. Ottelun ensimmäisellä nelivitosella nähtiin läheltä piti -osumien lisäksi neljä keltaista korttia, joista kahta katseli Tatu Miettunen, joka näin ollen jätti kentän 37. minuutilla ja Ilveksen pelaamaan ottelun loppuun vajaamiehisenä.

Interille harmillinen tilanne nähtiin, kun vajaan puolen tunnin kohdalla Florian Krebsia rikottiin, ja mies joutui jättämään kentän.

Ottelun ainut maali syntyi toisella puolikkaalla, kun Bismark Ampofo ja Timo Stavitski pelasi pallon oikealta laidalta boksiin Kevin Jansenin lauottavaksi maalin edustalle. Jansenin laukaus kimposi yläriman kautta maalinedustalle, josta Jean Botué puski pallon verkkoon. Vajaamiehinen Ilves antoi hyvän vastuksen loppuun saakka, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisempia tilanteita Interin maalille.

- Lähti vähän nihkeästi liikkeelle, mutta aina kun pääsimme Ilveksen prässin ohi, olimme vaarallisia. Siinä oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, vaikka toki Ilvekselläkin oli paikkansa, Interin päävalmentaja Vesa Vasara kertasi.

- Punainen kortti toki muutti peliä, mutta toinen jakso oli aika tasainen, kun ilves sai rivinsä hyvin koottua. Onneksi saatiin se yksi maali sitten tehtyä.

Interin maalilla Eero Vuorjoki ei joutunut kovin usein peliin puuttumaan, mutta nollapeli on toki aina nollapeli ja finaalipaikka lämmitti vielä lisäksi-

- Totta kai hyvä fiilis, hyvin puolustettu koko joukkueelta. Ilves oli etenkin alussa vahva, mutta toki sitten ylivoimalla peli oli paremmin hallussa. Cupin peli kun oli, niin Ilves sitten lopussa vähän pääsi toki painamaan, Vuorjoki mietti.