vko.10 // 9.3.2024

Haka voittoon Kotkan maalijuhlissa

Marko Bacanin onnistui maalin teossa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

FC Haka matkusti lauantaina Kotkaan harjoituspeliin KTP:a vastaan, jossa Arto Tolsa Areenalla pelattu ottelu päättyi koskilaisten 3-2 -voittoon.

Andy Smith valmennustiimeineen oli päättänyt jakaa vastuuta laajalla rintamalla saadakseen käsityksen, miten peli toimii eri ryhmityksin. Puoliajalla kokoonpano vaihtuikin lähes täysin, sillä avauskokoonpanosta ainoastaan Heymaan Bah-Traore ja Niklas Friberg jatkoivat toiselle jaksolle ja urakoivatkin täydet 90 minuuttia.

– Olen tyytyväinen että saimme kaikille peliaikaa ja pääsimme näkemään vähemmälle peliajalle jääneiden pelaajien tasoa, päävalmentaja toteaa Hakan verkkosivuilla.

Ottelussa iskettiin maaleja tasatahtiin, kotijoukkueen aloittaessa maalinteon. Avausosuma syntyi kotkalaislaiturin vahvasta sisäänajosta boksiin, kova laukaus minkä maalissa aloittanut Anton Lepola torjui eteensä, mutta ei ehtinyt enää poimimaan palloa itselleen, vaan laituri pääsi iskemään pelivälineen Lepolan nenän edestä verkkoihin.

Hakan tasoitus tuli ensimmäisellä jaksolla ja se sai alkunsa Lepolan katkosta sekä sen jälkeisestä nopeasti avaamastaan vastahyökkäyksestä. Muutamalla syötöllä pallo pelattiin Oliver Whytelle, joka harhautti puolustajan ja laukoi pallon 16 alueen rajalta tarkasti sisään.

Toisella jaksolla koskilaiset siirtyivät johtoon Marko Bacaninin osumalla. Arlind Sejdiu ohitti vastustajansa laidalla, eteni päätyyn ja keskitti maalille, missä Juho Kilo tiputti pelivälineen Bacaninille, joka pääsi sijoittamaan pallon tyhjään maaliin.

Kotkalaiset tulivat vielä tasoihin vain viisi minuuttia Hakan johto-osumasta. Sivuvapari kimposi muurista maalin edustalle, missä palloon pääsi ensin kotijoukkue ja laukaus ohjautui hieman epäonnisesti Haka-topparista sisään.

Ottelun voittomaali nähtiin noin vartti ennen loppua ja siitä vastasi pirteästi lauantaina esiintynyt Sejdiu. Hakalla oli hyökkäys menossa, minkä KTP sai pysäytettyä oman kuudentoista rajallaan. Sejdiu teki kuitenkin vahvan prässin, sai riistettyä pallon ja pääsi sijoittamaan pelivälineen tarkasti verkkoihin.

Päävalmentaja oli kokonaisuutena kohtuullisen tyytyväinen päivän esitykseen.

– Olimme pakotettuja tekemään joitakin taktisia muutoksia pelin aikana vaihdoista johtuen. Tämä oli osalle pelaajista ensimmäinen peli pitkään aikaan ja ensimmäinen tässä joukkueessa, joten se vaatii aina oman aikansa että pelaajat alkavat löytämään toinen toisensa.

Uusista pelaajista ensiesiintymisensä lauantai -iltapäivässä tekivät Imani Lanquedoc sekä Hassan Ndam.

– He ovat asettuneet hyvin ja näyttivät tänään todella hyvältä. Heidän pitää nyt vain saada terävyyttä, mutta niin se menee, askel askeleelta.

Hakalla oli lisäksi mukana uusi testihyökkääjä Paul Ejeh, jonka esitys ensimmäisellä jaksolla sai niin ikään puhtaat paperit päävalmentajalta.

– Hän näytti hyvältä. Emme tietenkään voineet odottaa vielä paljon, koska hän on uusi joukkueessa. Se ottaa aikaa, että pääsee sisälle joukkueen peliin.

Tuttuun tyyliinsä päävalmentaja totesi prosessin jatkuvan edelleen.

– Meillä on vielä paljon tekemistä, eikä peli ole ikinä valmista, sillä aina on mahdollisuus kehittyä.