AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 8.3.2024

"Suurella innolla odotamme peliä" - Ilves ennakoi kovaa haastetta Interiltä Ligacupin välierässä

"Suurella innolla odotamme peliä" - Ilves ennakoi kovaa haastetta Interiltä Ligacupin välierässä

Tammelassa ratkotaan ensimmäinen Liigacupin finalisti. (Kuva: Jimi Soinila)

Liigacupin välieriin tiensä selvittäneet Ilves ja FC Inter kohtaavat Tammelan Stadionilla lauantaina 9.3. klo 17.00 alkavassa välieräottelussa.

Lohkovaiheen viisi ottelua tuottivat Ilvekselle kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. KuPS kaatui maalein 0–2, VPS 3–1 ja AC Oulu 0–1. FC Hakan kanssa Ilves päätyi 2–2-tasapeliin Tammelan Stadionin ensimmäisessä yleisöottelussa. Lohkovaiheen viimeisestä ottelusta SJK:ta vastaan tuli 3–1-tappio keltavihreiden pelattua noin 70 minuuttia yhden miehen vajaalla ulosajon vuoksi.

Ilveksen ykköstykkinä on toiminut viime viikolla vuoden 2026 loppuun asti kestävän jatkosopimuksen allekirjoittanut Santeri Haarala, joka johtaa Liigacupin maalipörssiä viidellä osumallaan. Haarala on jäänyt tähän mennessä maaleitta vain Hakaa vastaan. Kaksi maalia viimeistellyt Vincent Ulundu on kerännyt myös kaksi maalisyöttöä. Ilveksen kahdesta muusta maalista lohkovaiheessa vastasivat Oiva Jukkola ja Roope Riski. Kapteeni Otso Virtanen on pelannut maalinsuulla täydet minuutit jokaisessa ottelussa.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen odottaa FC Interin tarjoavan lauantaina kovan vastuksen.

– Hyvä tilanne päästä pelaamaan tässä vaiheessa pre-seasonia ottelu, jossa panoksena on paikka finaalissa. Inter on parhaimmillaan ollut tosi hyvä, joten meidän on pystyttävä parempaan kuin viimeisissä peleissämme. Pelimme kehittymisen osalta on tärkeää päästä pelaamaan ulkona ja kotikentällä. Siihen päälle ottelun panos ja tiukka vastustaja, niin suurella innolla odotamme peliä, sanoo Rantanen.

– Joukkueen terveystilanne on hyvä. Mohammed Umar ja Joona Veteli ovat vielä poissa pelaavasta kokoonpanosta, ja parin pelaajan osalta kolhujen tilanne katsotaan perjantaina.

Ottelutapahtumassa katsomoista ovat auki B- ja C-katsomo, joissa anniskelukatsomoina toimii B1 sekä C5. Lisäksi Klubitilat ovat yleisölle avoinna, mutta VIP-liput eivät sisällä VIP-palveluita tässä ottelussa. Klubilla on tarjolla erilaisia juomia, herkkuja sekä Eat'n Drinkin ruokatuotteita. Itäkatsomon alla sijaitsevalla palvelukäytävällä olevat sisäkioskit eivät ole vielä toiminnassa, mutta käytävällä on yleisöä palvelemassa pop-up kioskeja.

Alle 15-vuotiaat Ilves-juniorit pääsevät otteluun ilmaiseksi Ilveksen väreihin pukeutuneena. Stadionin portit avataan tuntia ennen ottelua kello 16.00.

Liigacupin välierä Ilves - FC Inter lauantaina 9.3. kello 17.00 Tammelan Stadionilla.

Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia