AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 8.3.2024

"Oma liigaurani on nyt ohi" - Timi Lahti keskittyy Pelaajayhdistyksen toimintaan

"Oma liigaurani on nyt ohi" - Timi Lahti keskittyy Pelaajayhdistyksen toimintaan

Timi Lahti kipparoi IFK Mariehamnia vielä kaudella 2023. (Kuva: Juha Tamminen)

Timi Lahden komea pelaajaura on ainakin Veikkausliigatasolla näillä näkymin päättynyt.

Lahti on jo peliuransa aikana tehnyt osa-aikaisesti töitä Jalkapallon Pelaajayhdistykselle. Hän on toiminut myös JPY:n hallituksessa vuodesta 2015 eteenpäin toimien tällä hetkellä varapuheenjohtajana. Nyt Lahti on aloittanut päätoimisena työntekijänä JPY:n palveluksessa.

- Tulen olemaan paljon pelaajiin yhteydessä ja tällä hetkellä kontaktoin kaikkia ulkomailla pelaavia pelaajia. Olen mukana myös pukukoppikierroksen suunnittelussa ja itse vierailuissa. Näiden lisäksi toimin linkkinä jalkapalloalumnien suuntaan. Organisaatiomme on pieni, joten laajalla skaalalla tulee varmasti tehtyä erilaisia töitä, Lahti kertoo JPY:n verkkosivuilla.

Lahti on Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 eteenpäin. Seuroina ovat olleet Haka, HJK, VPS, FC Lahti ja viimeiset kaksi kautta IFK Mariehamn. Pelejä liigatasolla on kertynyt peräti 284.

- Oma liigaurani on nyt ohi, Lahti ilmoittaa.

- Tai tällä hetkellä pelaan Kampuksen Dynamossa Futsal-Liigassa, joten tavallaan se vielä jatkuu, Lahti lisää.

14 peräkkäistä kautta Veikkausliigassa on tuonut paljon muistoja ja kokemuksia.

- Suomen mestaruus 2012 on hieno muisto (HJK). Silloin tuli myös pelattua koko kausi avauksessa ja mestaruus vielä varmistui kotikaupunkini Harjun stadionilla, Lahti kertoo.

- Ehkä yksittäisistä peleistä paras muisto on kaudelta 2015, kun pelasimme Vepsun kanssa Jaroa vastaan. Olimme koko kauden putoamistaistelussa ja tämä peli oli kauden toiseksi viimeinen, ja vielä viimeinen peli vanhalla Hietalahden stadionilla. Polvestani oli mennyt aikaisemmin rikki sivuside ja kierukka ja pelasin puudutuspiikin, teipin ja polvituen avulla. Pääsin pelin lopussa puskemaan voittomaalin kulmapotkusta. Maali jäi Hietalahden vanhan stadionin viimeiseksi ja tuuletuksesta taitaa löytyä vieläkin kuva uuden stadionin seinältä. Säilyimme lopulta yhdellä pistellä sarjassa, Lahti muistelee.

Lahti ei kuitenkaan vielä sano, että koko jalkapalloura olisi ohi.

- Hyvä kysymys. Saa nähdä. Ei kai se "Littikään" vielä ole virallisesti lopettanut, Lahti pyörittelee.

Nyt Lahden katseet ovat vahvasti Jalkapallon Pelaajayhdistyksen töissä.

- Peliura on tuonut hyvää kurinalaisuutta ja tuloksentekokykyä. Ja varmasti sellaista periksiantamattomuutta, että ei tule ihan pienestä valitettua. Sosiaalinen verkosto on myös kasvanut isoksi pelivuosien aikana, Lahti päättää.

Timi Lahden saldo Veikkausliigassa on komeat 284 ottelua ja 12 maalia.

Lisää uutisia