AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 8.3.2024

"Jos derbypeli ei sytytä..." - VPS matkaa lauantaina SJK:n vieraaksi

"Jos derbypeli ei sytytä..." - VPS matkaa lauantaina SJK:n vieraaksi

VPS kohtaa rakkaan vihollisensa lauantaina. (Kuva: Mika Alavesa / SJK)

VPS pelaa muutamia harjoitusotteluita ennen varsinaista Veikkausliiga-kauden alkua. Ensimmäisenä vuorossa on Vepsun rakas derbyvastustaja SJK, jonka Raita kohtaa vieraissa Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

VPS:n Liigacup-taival ei ollut tuloksellisesti näyttävä. Joukkueen saldoksi lopulta jäi yksi voitto, kaksi tappiota sekä kaksi tasapeliä, joka oikeutti Liigacupin B-lohkon toiseksi viimeiselle sijalle. Otteluissa nähtiin kuitenkin paljon positiivisia otteita, vaikka ailahteleva pelaaminen osoittautui tuloksellisesti kohtalokkaaksi viiden ottelun mittaisen lohkovaiheen aikana.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää näkee, että Raidan pelissä on vielä paljon hiottavaa, vaikka joukkue on mennytkin kehityksessä eteenpäin. Valmentajan mukaan heikot tulokset eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet pelaajien sekä valmennuksen fiilikseen.

- Aloitimme tuloksellisesti hyvin voittamalla SJK:n kotonamme, mutta sen jälkeen tuloksia ei tullut. Peliesityksetkään eivät olleet ihan sitä mitä halusimme. Peleissä oli paljon ailahtelua, ja päästimme turhankin helppoja maaleja. Samanaikaisesti meidän maalintekomme ontui.

- Pelaajamme ymmärtävät, että olemme vielä treenikaudella, emmekä anna huonojen tulosten vaikuttaa fiilikseemme. Teemme kovasti töitä, ja pelillisesti meillä on vielä paljon asioita, mitä meidän tulee saada kuntoon tulevaa kautta varten, Sillanpää toteaa.

VPS on valmistautunut SJK-otteluun laadukkaasti. Sillanpään mukaan odotettavissa on mitä todennäköisimmin kehittyneempi SJK kuin viime kerralla.

- SJK on varmasti kehittänyt peliään siitä, mitä se oli viimeksi meitä vastaan. Uskomme kuitenkin, että tyylillisesti se tulee mukailemaan aiempaa mallia hyvin paljon. Meitä vastaan tulee erilainen SJK mitä Liigacupin avauksessa, ja samanaikaisesti mekin olemme kehittäneet peliämme viime kerrasta. Tietenkin aggressiivinen prässääminen ylhäältä kuuluu pelitapaamme, ja se tulee tuskin kenellekään yllätyksenä.

- Jos pääsemme pelaamaan ulkona, peli tulee olemaan täysin erilaista kuin Liigacupin aikana. Odotamme peliä mielenkiinnolla. Pelissä voidaan nähdä mahdollisia testipelaajia, joita kannattaa tarkkailla, Sillanpää huomauttaa.

Sillanpään mukaan derbypeliä on turha vähätellä missään tilanteessa, oli kyseessä harjoitusottelu tai Eurolopputurnauksen karsinta.

- Jos derbypeli ei sytytä tilanteessa kuin tilanteessa, on väärissä hommissa. Emme puhu juurikaan treenipeleistä, vaan peli on aina peli. Siihen lähdetään pelaamaan aina mahdollisimman hyvin, ja tämä valmistaa meitä loistavasti tulevaa kautta varten.

VPS kohtaa SJK:n vieraissa ensimmäisessä harjoitusottelussaan ennen varsinaista Veikkausliigakauden alkua. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina kello 14:45.

Lisää uutisia