AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 7.3.2024

Teemu Tainion valmennusura jatkuu Virossa

Teemu Tainion valmennusura jatkuu Virossa

Valmentajaksi Viroon. (Kuva: Jussi Rämä)

Viime kaudella FC Hakaa luotsanneen ja talvella kyproslaisessa AEL Limassolissa poikenneen Teemu Tainion valmentajaura jatkuu virolaisessa JK Tallinna Kalevissa.

Tainio toimii Viron pääsarjassa pelaavan seuran apuvalmentajana, osana päävalmentaja Daniel Meijelin valmennustiimiä.

Viime kaudella Meistriliigassa kolmanneksi sijoittunut ja ensimmäisen mitalin sitten vuoden 1938 voittanut Kalev pelaa ensi kesänä myös seuran historian ensimmäiset europelit, kun se on mukana UEFA:n Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

– Olen hyvin innoissani tästä tehtävästä Kalevissa. Seuralla on edessään erittäin merkityksellinen kausi, ja on hienoa päästä olemaan osa sitä. Valmentaessani Valkeakosken Hakaa saavutimme hyviä tuloksia verrattain pienillä resursseilla. Näenkin ensi kauden Kalevissa hyvin samanlaisia haasteita sekä mahdollisuuksia kuin mitä minulla oli Hakassa, Teemu Tainio kommentoi.

Tainon lisäksi Kalevin valmennustiimistä löytyy myös muita suomalaiselle jalkapalloseuraajille tuttuja nimiä. Joukkueen maalivahtivalmentajana toimii pelaamisen ohessa mittavan uran Suomen sarjoissa tehnyt ja viime kaudella Meistriliigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Oskari Forsman. Kalevin toisena apuvalmentajana on, myöskin pelaamisen ohessa, KuPSista sekä Turun Interistä tuttu Ats Purje.

Suomi-väriä Kalevin joukkueeseen tuo myös myös AC Oulusta lainalla oleva hyökkääjä Onni Suutari.

Lähde: JK Tallinna Kalevin tiedote
Lisää uutisia