AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 5.3.2024

"Erittäin onnistunut leiri" - FC Lahti kohtaa islantilaisjoukkueen keskiviikkona Espanjassa

"Erittäin onnistunut leiri" - FC Lahti kohtaa islantilaisjoukkueen keskiviikkona Espanjassa

FC Lahti on saanut leiristään paljon irti. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti saa Espanjan leirillään keskiviikkona vastaansa Islannin pääsarjassa pelaavan Handknattleiksfélag Kópavogsin jalkapallojaoston.

FC Lahti pelasi nousujohteisen talvikauden. Ensimmäisen Liigacup-ottelun ensimmäinen jakso oli tuloksellisesti katastrofi, mutta nousu alkoi jo toisella jaksolla. Lopulta Lahti voitti alkulohkonsa kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Viimeisessä ottelussaan Lahti kaatoi Helsingin Jalkapalloklubin lukemin 3–0. Voiton myötä Lahti jatkaa Liigacupista välieriin lohkovoittajana Kuopion Palloseuraa vastaan.

Lahti pääsee valmistautumaan välierään hyvissä olosuhteissa Espanjassa. Joukkue on saanut tutustua rauhassa toisiinsa ja rakentaa joukkuehenkeä, joka on äärimmäisen tärkeää pitkän kauden rasitusten aikana. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg pitääkin leiriä onnistuneena ja hän odottaa huomisesta ottelusta vauhdikasta.

– Ulkomaan leiri on ollut erittäin onnistunut joukkueen yhteishengen kehittämisen kannalta. Olemme saaneet pelaajista taustoihin enemmän aikaa tutustua toisiimme ja sen avulla olemme entistäkin vahvempia tulevaisuudessa. Hetkeksi aikaa huippuolosuhteisiin pääseminen on ollut erittäin antoisaa myös pelitavan kehittämisen näkökulmasta.

- Yhteiset keskustelut joukkueen sisällä ovat vahvistaneet tapaamme toimia niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Tulevasta ottelusta on varmasti tulossa vauhdikas ja siinä pääsemme mittaamaan jälleen tämän hetkistä iskukykyämme, Lindberg summaa leirin tähänastista antia.

Vastaansa keskiviikkona FC Lahti saa viime kaudella Islannin pääsarjassa kahdeksanneksi runkosarjassa sijoittuneen ja lopulta yhdeksänneksi päätyneen Handknattleiksfélag Kópavogsin. Islannin Liigacupissa joukkue on talven aikana pelannut viisi ottelua. Tuloksellisesti HK:n Liigacup meni penkin alle, sillä joukkue saavutti vain yhden tasapelin Knattspyrnudeild Njarðvíkuria vastaan. Joukkueen yhtenä suurena ongelmana on ollut maalinteko, sillä HK on onnistunut maalinteossa vain kahdessa ottelussa.

FC Lahti – HK pelataan tiistaina 6.3. kello 11.30 Saloussa.

Lisää uutisia