Komea voitto HJK:n nuorille pelaaille - neljä maalia, neljä maalintekijää

HJK:n lauantain maalintekijät yhteispotretissa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Talin jalkapallohalliin saatiin lauantaina viimeistä kertaa tänä talvena sinivalkoista tunnelmaa miesten pelien merkeissä, kun HJK Klubi 04:n pelaajista koostuva joukkue edusti HJK:ta Liigacupin lohkovaiheen päätösottelussa EIF:iä vastaan loppuunmyydyssä hallissa.

Kumpikin joukkue oli menettänyt toiveensa välieräpaikasta jo ennen ottelua.

Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat tasaista vääntöä, jossa pallohallinta oli EIF:llä, mutta selkeä maalintekouhka jäi molemmilta joukkueilta vähäiseksi. HJK aiheutti vastustajalleen kuitenkin ongelmia korkean vastaprässin avulla ja pääsi hyviin pallonriistoihin vastustajalle kriittisillä alueilla.

Ensimmäisen jakson puolivälissä HJK alkoi kuitenkin hallita kenttätapahtumia ja pääsi hyvien syöttökombinaatioiden avulla uhkaamaan vastustajan maalia.

Esimerkiksi 20 minuutin kohdalla Klubin laitahyökkääjä Ville Vuorinen toi hyvällä tempokuljetuksellaan pallon syvältä omalta alueelta pois ja vapautti pitkällä syötöllä Elmer Vauhkosen puolittaiseen läpiajoon. EIF-maalivahti kuitenkin selvitti torjunnallaan tilanteen.

Neljä minuuttia myöhemmin Vuoriselle itselleen avautui loistava maalipaikka päästyään ensimmäisenä väliin laidalta tulleeseen keskityspalloon, mutta tämänkin EIF-puolustus onnistui vielä selvittämään.

39. minuutilla Vuorinen onnistui ja vei HJK:n 1–0 johtoon Eemil Toivosen hyvän laitamurtautumisen ja keskityksen seurauksena. HJK lisäsi johtoaan 43. minuutilla, kun Otto Hannula laukoi pallon maalin yläkulmaan Vuorisen nopean harhautuksen ja kovan maata pitkin laidasta rankkarialueelle kohdistuneen syötön jatkona. Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla HJK meni vielä 3–0 johtoon Elmer Vauhkosen jämäkällä laukauksella.

Heti toisen jakson alussa HJK sai rangaistuspotkun, kun suoraviivaista hyökkäystä päättämässä ollut Vauhkonen kaadettiin selästä päin rangaistusalueella, ja joukkueen kapteeni Matias Ritari vei Klubin pilkulta 4–0 johtoon.

Pian tämän jälkeen, kun ottelua oli pelattu 54 minuuttia, EIF onnistui kaventamaan pelin 4–1:een. Kavennusmaalin jälkeen vastustaja sai hieman itseluottamustaan takaisin, mutta HJK piti keskittymisen hyvänä ja puolustuksen tiiviinä. Ottelun lopussa HJK:n maalivahti Alex Ramula otti vielä upeat back-to-back-torjunnat maalivahdin alueella tapahtuneen hässäkän seurauksena. Näin ollen Talin hallissa päädyttiin tylyihin 4–1 loppulukemiin HJK:n eduksi.