AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 1.3.2024

"Taistelimme viimeiseen minuuttiin asti jatkopaikasta" - tasapeli IFK Mariehamnin vieraana ei riittänyt Gnistanulle

"Taistelimme viimeiseen minuuttiin asti jatkopaikasta" - tasapeli IFK Mariehamnin vieraana ei riittänyt Gnistanulle

Gnistanin tie Liigacupissa päättyi lohkovaiheeseen. (Kuva: Tara Jaakkola)

IFK Mariehamn ja Gnistan jäivät maalittomaan tasapeliin tasaisen kamppailun päätteeksi.

Tuulisella Wiklöf Holding Arenan tekonurmella pelattu ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Gnistan onnistui luomaan ensimmäisen vaarallisen tilanteen jo alle neljän minuutin pelin jälkeen, mutta David Agbo ei aivan onnistunut päättämään oikean laidan kautta juonittua hyökkäystä maalin arvoisesti. Aiempien otteluiden tapaan Gnistan oli energinen sekä paineistava ja tämä tuotti ajoittain suuria hankaluuksia vihreäpaidoille oman pelin luomisessa.

Ottelun 32. minuutilla IFK Mariehamn loi ottelun ensimmäisen maalipaikkansa, mutta Gnistanin onneksi läheltä laukomaan päässyt Olawale Tehe osui vain ylärimaan. Gnistan pääsi keskialueen pallonriistojen myötä lupaavan näköisiin hyökkäyksiin, mutta niiden viimeistelystä puuttui tällä kertaa riittävä huolellisuus.

Tasaisella puoliajalla molemmilla oli omat hetkensä ja painostusjaksonsa, mutta huippuluokan maalipaikat loistivat poissaolollaan. Puoliajalle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa. Lähtökohta toiselle puoliajalle oli selvä: Gnistanin olisi tehtävä vähintään yksi maali, sillä Kipinän olisi voitettava ottelu selvitäkseen jatkokierroksille Liigacupissa. Puoliajan ensimmäisen maalipaikan loi kuitenkin isännät, kun Tehe pääsi puskemaan vasemmalta lähteneeseen keskitykseen, mutta hyvin tilanteessa mukana ollut Jiri Koski selvitti tilanteen.

Joakim Latonen pääsi kerran kokeilemaan laukaustaan rangaistusalueen tuntumasta, mutta muuten näytti siltä, että IFK Mariehamn oli tullut toiselle jaksolle paremmalla jalalla. Vihreäpaidat saivat palloa liikkeelle ensimmäistä jaksoa paremmin ja Gnistan oli pakotettu toistuvasti rikkomaan, mikä teki pelistä rikkonaista. IFK Mariehamn loi puoliajan ensimmäisen todellisen maalipaikan ottelun 67. minuutilla, kun oikean laidan kautta luodun nopean hyökkäyksen päätteeksi Robin Sid pääsi kokeilemaan läheltä, mutta laukaus painui hiuksenhienosti ohi takatolpan.

Vain hetkeä myöhemmin nähtiin maalipaikka toisessa päädyssä, kun isäntien maalivahti Matias Riikonen ajoitti väärin vastaantulonsa Joakim Latosen antamaan vapaapotkuun ja Teemu Penninkangas sai päänsä väliin mutta Gnistanin epäonneksi pusku suuntautui ohi maalin. Tämän tilanteen jälkeen Gnistan sai luotua lupaavan näköistä painetta Grönvittin alueelle, mutta parhaat maalipaikat luotiin edelleen IFK Mariehamnin toimesta. Gnistan selvisi kuitenkin säikähdyksellä muun muassa isäntien vaarallisista erikoistilanteista.

Gnistan taisteli ja panosti hyökkäyspeliin, mutta kunnon maalipaikoille keltapaidat eivät päässeet. Paras paikka oli yliajalla Hannes Woivalinilla, jonka epäonnistunut laukaus oli kuitenkin helppo poimittava Matias Riikoselle. Ottelu päättyi maalittomaan pistejakoon ja se tarkoitti Gnistanin Liigacup-taipaleen päättymistä lohkovaiheeseen.

Lopputuloksesta huolimatta päävalmentaja Jussi Leppälahti oli kohtalaisen tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Alussa oli vähän tahmeaa mutta ensimmäisen jakson edetessä homma parani. Saatiin nousujohteinen peli. Tämä oli meiltä ihan ok punnerrus rankan pre-season -jakson päätteeksi, ja tästä on hyvä jatkaa kohti Veikkausliigaa.

Liigacupin lohkovaihe on nyt Gnistanin osalta ohi. Päävalmentaja summaa lohkovaiheen seuraavasti.

– Pelimme kehittyi lohkon aikana ja löysimme hyvin roolituksia. Saimme peliaikaa erittäin laajasti jaettua. Taistelimme viimeiseen minuuttiin asti jatkopaikasta. Liigacupin taivaltamme voi siis pitää ennakkoasetelmiin nähden hyvänä.

Sarjakauden alkuun on enää reilu kuukausi. Leppälahden mukaan valmistautuminen jatkuu levon ja harjoittelun merkeissä.

– Nyt pidämme viikon tauon harjoittelusta ja sitten valmistaudumme kolme viikkoa. Pyrimme saamaan sairastupaa tyhjemmäksi tauon aikana sekä sairaudet paranneltua, päättää Leppälahti.

Lisää uutisia