AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 29.2.2024

"Toivottavasti tappio toimii hyvänä muistutuksena" - U17-pojat taipui johtoasemasta Islannille

"Toivottavasti tappio toimii hyvänä muistutuksena" - U17-pojat taipui johtoasemasta Islannille

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue kärsi keskiviikkona vuoden ensimmäisen tappionsa, kun Islanti kukisti Minihuuhkajat maalein 2–1.

Suomi johti ottelua tauolla Taavi Koukkumäen osumalla, mutta Islanti nousi toisella jaksolla tasoihin ja ohi. Päävalmentaja Erkka V. Lehtola oli kokonaisuuteen tyytymätön, vaikka ensimmäinen puoliaika olikin Suomelta ehjä ja onnistunut.

– Se oli sitä, mitä toivoimme ja osasimme odottaakin. Pojat pelasivat monipuolisesti – tulimme nätisti linja kerrallaan, täytimme välejä, pääsimme hyökkäämään tiloihin Islannin alakertaa vastaan. Välillä mentiin pidemmillä palloilla, ja niistäkin muodostettiin sopivasti vaaraa, Lehtola sanoi Palloliiton verkkosivujen mukaan.

– Tiesimme, että Islannilta tulisi pitkiä syöttöjä paljon, mutta pojat klaarasivat sekä ykkös- että kakkospallot hyvin. Vieraiden maalipaikat pidettiin käytännössä nollassa. Isossa kuvassa meiltä oikein hyvä puoliaika – kypsää futista.

Puoliaika oli jopa niin hyvä, että Lehtola olisi toivonut Suomen tuplanneen johtonsa ennen taukoa. 1–0-johto ei toisella puoliajalla riittänyt

– Tauon loppuun klassinen alleviivaus: Islanti ei ikinä luovuta. He ovat niin sitkeitä, sporttisia ja kovia juoksemaan, että meillä ei ole varaa lähteä toiselle puoliajalle yhtään vajaammalla asenteella. Mielestäni me kuitenkin tulimme – jotain jäi koppiin tietynlaisesta terävyydestä, keskittymisestä ja valmiudesta pelata, Lehtola näki.

Aikaa tappion murehtimiseen ei juurikaan jää, sillä samat joukkueet kohtaavat toistamiseen jo kahden päivän päästä.

– Jos nyt vetäisi ranteet auki, ei verenvuoto kerkeäisi perjantaihin mennessä tyrehtyä. Viimeiseen 16 otteluun joukkueellamme oli vain kaksi tappiota – nyt tuli kolmas, ja ihan turhaan, Lehtola sanoi.

– Toivottavasti tappio toimii hyvänä muistutuksena, ettei ole varaa antaa yhtään siimaa.

Perjantain uusintakohtaaminen pelataan Myyrmäen stadionilla Vantaalla – samassa paikassa Minihuuhkajat pelaa myös maaliskuun EM-jatkokarsinnat.

Lisää uutisia