AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 29.2.2024

Ratkeaako Liigacupin viimeinen välieräpaikka jo perjantaina?

Ratkeaako Liigacupin viimeinen välieräpaikka jo perjantaina?

Gnistan ja Inter ovat kumpikin vielä kiinni Liigacupin välieräpaikassa. (Kuva: Tara Jaakkola)

Kauden 2024 Liigacupin lohkovaihe saadaan päätökseen myös lohko A:n osalta perjantain ja lauantain kahden ottelun myötä.

Gnistan matkaa perjantaina IFK Mariehamnin vieraaksi ja avoinna oleva kakkossija ja lohkon toinen välieräpaikka saattaa ratketa jo tuossa ottelussa.

Mikäli Gnistan ei voita IFK Mariehamnia, lohkon kakkossijan kohtalo on selvä. Nyt kakkosena oleva FC Inter pitää paikkansa, sillä vaikka HJK voisi lauantaina EIF:n voittamalla nousta tasapisteisiin turkulaisten kanssa, pysyy Inter HJK:n edellä keskinäisen ottelun perusteella.

Gnistanin voitto sen sijaan merkitsisi Interin putoamista jatkopeleistä. Voitolla Gnistan nousisi tasapisteisiin turkulaisten kanssa, mutta olisi puolestaan edellä voitettuaan keskinäisen ottelun.

Varmuudella voitto ei kuitenkaan Gnistanille välieräpaikkaa takaa. Jos myös HJK voittaa lauantaina, ovat Gnistan, HJK ja Inter kaikki tasapisteissä. Joukkueilla on keskinäisistä otteluista kaikilla kolme pistettä ja maaliero 3-3, joten ratkaisevaksi nousee koko lohkon maaliero. Tässäkin vertailussa Gnistan on vahvoilla ja varmuudella Interin edellä. HJK:n nousu Gnistanin ohi vaatisi vähintään kuuden maalin voittoa EIF:sta - enemmänkin, jos Gnistan voittaa IFK Mariehamnin useammalla maalilla.

Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia