AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 29.2.2024

IFK Mariehamn päättää Liigacup-urakkansa – Gnistan vieraaksi perjantaina

IFK Mariehamn päättää Liigacup-urakkansa – Gnistan vieraaksi perjantaina

Patrik Raitanen on tyytyväinen alkuvuoteensa. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn kohtaa perjantaina Liigacupin viimeisessä ottelussaan kotikentällään Gnistanin.

Gnistan taistelee vielä paikasta Liigacupin välierissä, kun IFK Mariehamn on puolestaan jatkomahdollisuutensa jo menettänyt. Neljästä ottelusta on koossa neljä pistettä ja kolmatta sijaa ylemmäs Grönvitt ei voi enää lohkossa yltää.

Pysyvällä siirrolla IFK-paitaan siirtynyt puolustaja Patrik Raitanen näkee joukkueen pelissä lupaavia merkkejä, vaikka tulokset ovat hiukan vielä antaneet odottaa itseään.

- Olemme otteluissa tehneet paljon positiivisia asioita, meidän pitää vain olla päättäväisempiä sekä rangaistusalueella että sen ulkopuolella. Meidän pitää käyttää hankkimamme paikat ja pitää nolla omissa, mikä antaa meille paremmat mahdollisuudet voittaa, Raitanen luettelee.

- Jatkamme identiteettimme rakentamista joukkueena joka päivä. Se on sujunut hyvin, olemme kaikki yksimielisiä siitä mitä meidän pitää tehdä kentällä ja sen ulkopuolella. Alku on ollut hyvä, mutta tiedämme myös, että pystymme paljon parempaan. Joukkue tietää myös, että tulokset tulevat, kun vain jaksamme oppia ja kehittyä.

Raitasen viime kausi päättyi pahaan loukkaantumiseen jo keväällä, mutta nyt mies on jälleen täydessä iskussa ja nälkäinen kaksivuotisen sopimuksen myötä.

- Tuntuu hyvältä. Se mitä olemme täällä IFK:ssa rakentamassa, tuntuu erityiseltä. Olemme kuin perhe ja olen todella iloinen ollessani osa sitä. Talvikausi on ollut minulle hyvä ja keho on sopeutunut hyvin koviin harjoituksiin ja otteluihin, Raitanen kertoo.

IFK Mariehamn pääsee perjantain otteluun lähes täydellä miehistöllä. Lievästä polvivammasta kärsivä oskari Sallinen ja sairastellut Michael Fonsell ovat varmuudella sivussa, mutta kumpaakin odotellaan takaisin viikon tai parin sisällä.

Liigacupin ottelu IFK Mariehamn – Gnistan perjantaina 1.3. kello 17.00 Wiklöf Holding Arenalla.

Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia