AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 27.2.2024

Sopimus testissä olleen Jean Botuén kanssa - Inter vahvisti hyökkäystään

Sopimus testissä olleen Jean Botuén kanssa - Inter vahvisti hyökkäystään

Jean Botué vakuutti Inter-valmennuksen. (Kuva: FC Inter)

FC Inter on solminut pelaajasopimuksen hyökkääjä Jean Botuén kanssa. Sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää seuran option kahdesta seuraavasta kaudesta.

21-vuotias Botué pelasi viimeksi ranskalaisen AC Ajaccion riveissä Ligue 2:ssa, sekä joukkueen noustua tilille kertyi Ranskan pääsarjassa 8 peliä. Norsunluurannikolla syntynyt Botué edustaa maajoukkuetasolla Burkina Fasoa ja hän oli maajoukkueen mukana vuoden 2021 MM-karsinnoissa.

Interin mukana kahdessa Liigacupin ottelussa ollut hyökkääjä vakuutti näytöillään päävalmentaja Vesa Vasaran. Ensimmäisessä ottelussaan EIF:ia vastaan Botué vastasi ottelun ensimmäisestä maalista, ja HJK – Inter -ottelussa hyökkääjä hankki ottelun ensimmäiseen maaliin johtaneen rangaistuspotkun.

– Botuén otteet testijaksolla näyttivät hyviltä, hän on potentiaalinen hyökkääjä. Hän on tarpeeksi vahva pieneksi pelaajaksi, pystyy pitämään palloa myös negatiivisessa peliasennossa, sekä pystyy toteuttamaan meidän puolustuspelaamista hyvin. Hyvänä esimerkkinä HJK-pelin ensimmäistä maalia edeltävä tilanne, joka johti rangaistuspotkuun.

- Muutenkin hän vaikuttaa hyvältä futaajalta, ja pyritään saamaan hänestä tietenkin kaikki irti. Hän on nuori vielä, ja jos kaikki menee hyvin, niin hän omaa myös jälleenmyyntiarvoa, Vasara kertoo.

Kaikki talvikauden 2023-24 pelaajasiirrot löytyvät täältä.

Lähde: FC Interin tiedote
Lisää uutisia