AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 27.2.2024

HJK voitokkaana Turkissa - malilaispelaaja antaa näyttöjä leirillä

HJK voitokkaana Turkissa - malilaispelaaja antaa näyttöjä leirillä

Miska Ylitolva nähtiin pitkästä aikaa HJK:n avauksessa. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK oli Liigacupin ohella tulessa toisaallakin, kun ykkösmiehistö kohtasi tiistaina Turkin Antalyassa harjoitusottelussa turkmenistanilaisen Ahal FK:n.

Loppulukemat kirjattiin Klubille maalein 2–1 (1–0).

– Ensimmäisen tunnin ajan pelin rakenne oli meiltä erittäinkin hyvää. Pelaajien sijoittuminen, syöttösuuntien luominen, kontrolloitu eteneminen ja linjojen murtaminen olivat selvästi parasta mitä meiltä on tänä vuonna nähty. Niiden seurauksena pääsimme useille hyville maalipaikoille ja teimme kaksi maalia, päävalmentaja Ossi Virta summaa.

– Luke (Lucas Lingman), Hans (Sarpei) ja Kanel (Georgios Kanellopoulos) pelasivat ensimmäistä tällä kertaa yhdessä, ja heidän yhteistyönsä oli hienoa katsottavaa. Lisäksi saimme peliaikaa muutamalle tähän mennessä vähemmän pelanneelle, mikä on tietysti tässä vaiheessa kautta erityisen tärkeää.

Vähemmän pelanneista Miska Ylitolva oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa ja pohjusti riistollaan Aaro Toivosen laukoman johtomaalin. Toisen maalin viimeisteli Anthony "ei peliä ilman maalia" Olusanya – Antulla on nyt tältä vuodelta kasassa 5 pelistä 5 maalia.

Olusanya laittoi pallon sisään reboundista, kun Ahal-veskari torjui eteensä Abdourahmane Alassane Tourén laukauksen. Malilainen Touré on HJK:n mukana tämän viikon ajan – hän tarjoutui testille saatuaan pakit testijakson jälkeen turkkilaiselta liigaseuralta.

Turkmenistanin jalkapallon taso lienee arvoitus Suomessa kaikille – millainen vastustajan taso rehellisesti oli, Ossi Virta?

– Ahal pelasi syksyllä Aasian Mestarien liigaa, ja ensimmäisen jakson perusteella se on hyvätasoinen joukkue, jossa on hyviä yksilöitä. Toisella jaksolla heidän tasonsa putosi reilusti. Peli meni heiltä aika epäurheilijamaiseksi, ja omakin pelimme vähän siinä sekosi. Onneksi säästyimme loukkaantumisilta.

Ahal viimeisteli kavennuksensa lisäajalla rankkarista.

Lisää uutisia