AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.09 // 26.2.2024

U17-pojilla edessä EM-jatkokarsinnan kenraali - Islanti vastassa kaksoismaaottelussa

U17-pojilla edessä EM-jatkokarsinnan kenraali - Islanti vastassa kaksoismaaottelussa

Kuva: Juha Tamminen

U17-poikien maajoukkue valmistautuu hyvää vauhtia kohti ensi kuussa odottavia EM-jatkokarsintoja kotimaassa.

U17-pojat kokoontui sunnuntaina Eerikkilän urheiluopistolle ja kohtaa tuplamaaottelussa Islannin. Otteluista ensimmäinen pelataan Eerikkilässä 28. helmikuuta ja jälkimmäinen Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla 1. maaliskuuta.

– Tämä on meille tarpeellinen tapahtuma ennen jatkokarsintaa. Pääsemme vielä hiomaan muutamia pieniä asioita, jotka jäivät Portugalissa vähemmälle huomiolle, päävalmentaja Erkka V. Lehtola sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

Yhteistyö ulkomaalaisseurojen kanssa toimii pääosin hyvin, mutta etenkin Italiassa pelaavien pelaajien kohdalla on ollut haasteita.

– On totta kai sääli, että emme saa kaikkia Italiassa pelaavia pelaajia mukaan. On mahdollista, että saamme ihan parhaalla ryhmällämme vain yhden täyden harjoituksen ennen jatkokarsintoja.

Lokakuun EM-karsintaturnauksessa Suomi selvisi jatkoon kaadettuaan Liechtensteinin ja pelattuaan tasan Saksaa ja Ukrainaa vastaan. Jatkokarsintalohkot arvottiin joulukuussa. Suomi saa Vantaan Myyrmäessä maaliskuussa pelattavassa turnauksessa vastaansa Belgian, Hollannin ja Italian.

– Kaikkea ei tietenkään voi tehdä vasta arvonnan jälkeen, mutta lohkovastustajat vaikuttavat suunnitelmiin. Se on aina aikamoista säätämistä. Iso kiitos kuuluu maajoukkuemanagereillemme. Heillä on paljon kokemusta ja he tietävät, miten tätä rakennetaan, Lehtola kiittelee.

– Jatkokarsinnat pelataan Suomessa tekonurmella, joten halusimme järjestää myös tämän helmikuun tapahtuman kotimaassa tekonurmella.

EM-jatkokarsintaturnaus pelataan maaliskuun loppupuolella Myyrmäessä. Suomen, Italian, Belgian ja Hollannin muodostama lohko on kivikova, sillä vastaan asettuvat UEFA:n U17-rankingin ensimmäinen, kolmas ja seitsemäs. Lohkovoittajat ja seitsemän parasta lohkokakkosta jatkavat lopputurnaukseen. Suomen pitäisi siis lopputurnaukseen selvitäkseen jättää taakseen vähintään kaksi suurta eurooppalaista huippumaata.

– Nimitin sitä heti arvonnan jälkeen murharyhmäksi. Näin kovia lohkoja ei yleensä ole edes lopputurnauksessa. Meillä kävi huono tuuri, mutta toisaalta saamme mahtavia pelejä ja pääsemme haastamaan Euroopan futisjättejä vielä kotiyleisön edessä, Lehtola sanoo.

– Pelasimme Saksaa vastaan huippupelin alkukarsinnassa ja saimme tammikuussa Portugalissa kaksi hyvää tulosta. Ne ovat vahvistaneet uskoa siihen, että kaikki on mahdollista. Haluamme olla päättäväisiä, rohkeita ja laittaa suurmaat vaikeuksiin kotikentällämme.

Lisää uutisia