AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 24.2.2024

VPS taipui tappioon Hakalle - "Pallollisessa pelissä on meillä selkeä ongelma"

VPS taipui tappioon Hakalle - "Pallollisessa pelissä on meillä selkeä ongelma"

Jussi Nuorela tiedostaa Vepsun pelin kipukohdat. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n Liigacup-taipale tuli päätökseensä lauantaina Raidan kohdatessa FC Hakan kotikentällään VEO Areenalla. VPS:n ongelmat pallollisen pelin suhteen jatkuivat myös lohkovaiheen viimeisellä kierroksella, ja kotijoukkue taipui lopulta valkeakoskilaisille lukemin 1-0.

Ottelu alkoi tasaisesti, ja molemmat joukkueet liikkuivat vauhdikkaasti päästä päähän. Vauhdista huolimatta maalipaikkoja ensimmäisellä nelivitosella ei niinkään nähty, ja molemmat joukkueet puolustivat omaa päätään aggressiivisesti. Kummankaan joukkueen pelinrakentelu ei johtanut maaleihin, ja tauolle siirryttiin 0-0 tasalukemissa.

Toinen puoliaika oli Vepsulta heikompi kuin ensimmäinen ja kotijoukkue koki haasteita varsinkin toisen nelivitosen alkupuolella. Vepsun heikon pallollisen pelaamisen seurauksena Haka sai luotua painetta Vepsun päätyyn, ja täten Raita joutui puolustamaan pidempiä jaksoja. Haka oli Vepsua parempi pallonhallinnassaan, ja ottelun avausmaalin iskikin lopulta Hakan Evangelos Patoulidis 74 minuutilla, kun pallo ohjattiin pisteelle Martti Haukiojan epäonnekkaan käsivirheen seurauksena.

VPS:n tekemät vaihdot antoivat kuitenkin kotijoukkueelle virtaa hyökkäysalueella, ja täten myös pallollinen pelaaminen parani loppua kohti. Kentällä nähtiin myös pitkästä aikaa VPS:n kannattajien suosikkeihin kuuluva Joonas Vahtera, jonka taiturimainen pelaaminen toi joukkueen pelaamiseen lisää vaarallisuutta. Vepsun loppukiri ei kuitenkaan johtanut tasoitusmaaliin, ja ottelu päättyikin lopulta Hakan 0-1 -voittoon.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorelan mukaan joukkueen pallollinen pelaaminen koitui jälleen Raidan kohtaloksi.

- Ottelu oli tasainen vääntö, jossa ei hirveästi hienouksia ollut. Ottelussa nähtiin todella vähän maalipaikkoja, ja peli ratkesi lopulta rangaistuslaukaukseen. Puolustussuuntaan peli oli meiltä hyvä, mutta pallollisessa pelissämme olemme huonoja, ja se on meidän isoin ja selkein ongelma. Meidän on pystyttävä parempaan, ja tarvitsemme pallolliseen peliimme laatua.

Vaikka VPS:n Liigacup-menestys ei ollutkaan toivotun kaltaista, Nuorela ei lähde tekemään tuloksien perusteella toistaiseksi sen suurempia johtopäätöksiä.

- Toiveissamme on, että saamme enemmän kuin 2-3 uutta pelaajaa joukkueen vahvuuteen mahdollisimman pian. Se on aika paljon tietysti, ja siksi en lähtisi tekemään Liigacupin tuloksista sen suurempia johtopäätöksiä. Liigacup-matkamme on ollut yleisilmeeltään hyvää, mutta pallollisessa pelaamisessamme meillä on paljon parannettava

Lisää uutisia