AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 24.2.2024

"Pelasimme hyvän ottelun" - Gnistan karkasi EIF:lta jo avausjaksolla

"Pelasimme hyvän ottelun" - Gnistan karkasi EIF:lta jo avausjaksolla

Esitys EIF:aa vastaan miellytti Jussi Leppälahtea. (Kuva: Tara Jaakkola)

Ensimmäisellä puoliajalla ladotut viisi maalia veivät Gnistanin selvään voittoon Liigacupissa. Lukemat evakossa Myyrmäessä pelannutta EIF:ä vastaan olivat lopulta 2-5.

Gnistan sai otteluun loistavan alun, kun jo kuudennella minuutilla pallo kaivettiin EIF:n verkosta. Vertti Hänninen antoi tarkan kulmapotkun takatolpalle, jossa Joakim Latonen liikkui juonikkaasti EIF-puolustajan etupuolelle ja puski pallon ohi vihreäpaitojen maalia vartioineen Nick Woltersin.

EIF pääsi Gnistanin avausmaalin jälkeen hieman paremmin peliin, mutta maalipaikkoja tammisaarelaiset eivät saaneet luotua ja kun peliä oli takana 21 minuuttia Gnistan iski uudestaan. David Agbo jatkoi vasemmalla laidalla rajaheitosta pallon kohti päätyrajaa Latoselle, joka löysi maalin edestä ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa esiintyneen Jonas Enkerudin. Enkerudilla oli helppo työ viimeistellä ensimmäinen osumansa keltapaidassa hienosti rakennetun hyökkäyksen jälkeen.

Viisi minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-3, kun Agbo vapautti Joakim Latosen läpi vasemmalta laidalta ja Latonen viimeisteli totutun varmasti läpiajosta. Myös oikealla laidalla oltiin tehokkaina. Momodou Sarr pääsi karkaamaan läpi Juhani Ojalan täydellisestä läpisyötöstä 35 minuutilla ja iski lukemat 0-4 taululle.

Muutamaa minuuttia myöhemmin syntymäpäiväsankari Joakim Latonen viimeisteli hattutemppunsa, kun Jonas Enkerud jakoi pallon keskustasta vasemmalle ja Latonen pääsi rauhassa sihtaamaan pallon ykkösellä ohi Woltersin.

Toiselle jaksolle molemmat joukkueen suorittivat useampia pelaajavaihtoja ja EIF aloitti puoliajan vahvasti. Minuutin pelin jälkeen Gnistan-debyyttinsä avauksessa tehnyt Mathias Nilsson otti hienon torjunnan ja piti lukemat 0-5:ssä.

EIF viritteli vielä pientä kiriä iskemällä kahdesti muutaman minuutin sisään 70 minuutin tienoilla. Ensin Salomo Ojala ohjasi maalin edestä pallon keltapaitojen verkkoon ja hetkeä myöhemmin Nassiru Mohammed laukoi vasemmalta 2-5 lukemat.

EIF:n maalien jälkeen Gnistan sai taas ottelun haltuun ja loppu mentiin pääasiassa keltaisten komennossa. Mathias Nilsson esitti vielä loppuhetkillä hienon reaktiotorjunnan lähietäisyydeltä ja toisessa päässä Robbie Malolo laukoi tolppaan.

Loppulukemiksi jäivät 2-5 ja näin Gnistan otti toisen voittonsa Liigacupissa säilyttäen vielä mahdollisuutensa jatkopeleihin. Lohkovaiheen viimeisessä kamppailussa Gnistan kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa perjantaina 1.3.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti oli kamppailun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Pelasimme hyvän ottelun ja on hienoa voittaa. Ensimmäisellä jaksolla olimme tehokkaita, kun EIF mokasi omat paikkansa. Toisella jaksolla se kääntyi toisinpäin, me mokailimme hyökkäyksiä ja EIF oli tehokas.

- Lohkossa säilyy nyt jännitystä loppuun asti. Lähdetään saarelle hakemaan jatkopaikkaa tosissamme ja katsotaan mitä tapahtuu.

Lisää uutisia