AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2024

"Isoin tavoite säilyttää viime aikojen suoritustaso" - KuPS:lla Liigacupin jatkopaikka omissa käsissä

"Isoin tavoite säilyttää viime aikojen suoritustaso" - KuPS:lla Liigacupin jatkopaikka omissa käsissä

"Honsu" toivoo jatkoa hyville esityksille. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS saa lauantaina tutun vieraan Kuopioon, kun keltapaidat isännöivät Lippumäen Ylipainehallissa AC Oulua. Panoksena ottelussa on Liigacupin välieräpaikka.

KuPS:n Liigacupin lohkovaihe on sujunut alun vaikeuksien jälkeen positiivisesti. Joukkue taipui kahdessa ensimmäisessä ottelussa Ilvekselle ja FC Hakalle, mutta sen jälkeen pistetilille on napsunut kaksi vakuuttavaa voittoa: VPS kotona ja SJK vieraskentällä. Kahdella voitolla KuPS pitää B-lohkon toista sijaa, kun kaikilla joukkueilla on edessään lohkovaiheen viimeinen ottelukierros.

KuPS:n ja AC Oulun keskinäiset ottelut ovat olleet vuosien saatossa keltamustan juhlaa. Kuopiolaiset kuitenkin muistavat viime vuoden lohkovaiheen kohtaamisen, jolloin AC Oulu haki täydet kolme pistettä 90. peliminuutin maalillaan. Tähän haetaankin huomenna "revanssia".

Huomisen ottelun merkitys on selvä: voitolla kuopiolaiset varmistaisivat Liigacupin välieräpaikan ja tasapeli vuorostaan saattaisi riittää myös jatkopaikkaan – riippuen siitä miten lohkon kaksi muuta ottelua päättyvät. Selvää kuitenkin on, että tappiolla kuopiolaisia ei jatkopeleissä nähtäisi. Oululle vastaavasti voitto on ainut avain välieräpaikkaan ja silloinkin katseet suuntautuisivat ottelun jälkeen Vaasaan, jossa VPS ja FC Haka kohtaavat toisensa.

KuPS on saanut valmistautua otteluun rauhassa, ja tuttuun tapaan harjoittelun täydellinen fokus on ollut oman pelaamisen kehittämisessä. Kuopiolaiset ovat kohdanneet AC Oulun talvikauden aikana jo kaksi kertaa harjoitusotteluiden muodossa, ja molemmilla kerroilla keltamusta nappasi vakuuttavat voitot. KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kuitenkin korostaa, ettei niiden otteluiden tuloksilla ole enää mitään merkitystä.

- AC Oulu on saanut viime aikoina jonkin verran uusia pelaajia, joten aikaisemmin heitä vastaan pelatut pelit ja niiden tulokset voi unohtaa. Myös kokeneempia pelaajia on palannut heiltä takaisin kokoonpanoon, kertoo "Honsu".

Lauantain vastustajan vahvuuksiin kuuluu vahva yksilöosaaminen, jonka myös KuPS-luotsi on pannut merkille.

- Ylipäätään Oulu on vauhdikas joukkue, jossa on paljon yksilöosaamista ja se pystyy kääntämään tilanteita nopeasti, tiivistää Honkavaara huomisen vastustajan.

Kommentti ei yllätä, sillä kuopiolaisyleisön suosikkeihin kuuluva Super-Honsu on korostanut jo useampaan kertaan, ettei tässä kohtaa kautta vielä keskitytä vastustajiin, vaan lähestytään otteluita oman pelin kautta. Sen myötä seuraavan ottelun lähtökohdat ovat tutut ja turvalliset.

- Meillä on alla kaksi hyvää tulosta, mikä on tietenkin positiivista, mutta isoimpana tavoitteena on säilyttää taso, jolla olemme viime aikoina suorittaneet. Muutamme viime pelien kokoonpanoa ja tasaamme peliaikaa, mutta emme tingi periaatteistamme: prässäämme ylhäältä ja hyökkäämme nopeasti, avaa Honsu huomisen suunnitelmia.

KuPS:n pelaajalistalta puuttuvat lauantaina Ibrahim Cisse, Jerry Voutilainen ja Lauri Sahimaa.

Liigacupin ottelu KuPS - AC Oulu lauantaina 24.2. kello 15.00 Lippumäen hallissa. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia