AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2024

"Haka-ottelut ovat aina erityisiä" - VPS hakee hyvä päätöstä Liigacupin lohkovaiheelle

"Haka-ottelut ovat aina erityisiä" - VPS hakee hyvä päätöstä Liigacupin lohkovaiheelle

Jussi Nuorelalle Haka on erityinen vastus. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacupin lohkovaihe päättyy lohkon B osalta lauantaina, kun VPS ja FC Haka kohtaavat toisensa Vaasan VEO Areenalla.

VEO Areenalla oteltiin myös viime lauantaina, kun VPS sai vieraakseen laivastonsinisen AC Oulun. Vauhdikkaassa pelissä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, mutta pisteet jaettiin lopulta tasan ottelun päättyessä 1-1 lukemiin. Tuloksella VPS jää mitä todennäköisimmin ulos Liigacupin pudotuspeleistä.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kertoo Vepsun Liigacup-taipaleen olleen vauhdikas ja hyvin tulevaa kautta varten valmistava, vaikka tulokset eivät ole olleet loistavia. Nuorelan mukaan joukkue hakee edelleen aktiivisesti vahvistuksia.

- Tilanteemme ei ole muuttunut. Haemme akuutisti hyökkääjiä, ja Valencian sopimuksen purkamisen seurauksena myös topparin tontille on tarvetta, Nuorela tuumaa.

Nuorelan kasvattajaseura FC Haka asettuu Raidan vastustajaksi lauantain Liigacup-otteluun. Nuorela näkee Hakan hyvin erilaisena joukkueena verrattuna Vepsun aikaisempiin vastustajiin Liigacupin B-lohkossa.

- Haka-ottelut ovat aina erityisiä. Haka on muidenkin joukkueiden tapaan uudistunut valmennuksen ja pelaajien suhteen, vaikka pelityyli mukailee samankaltaista mitä viime kaudella. Joukkue on mielenkiintoinen, ja ottelu on odotettavasti erilainen mitä aiemmat Liigacup-ottelumme. Haka on hyvä viimeistelemään, ja ryhmässä on laatua.

- Haka on joukkueen aikaisempien otteluiden perusteella erilainen ryhmä kuin muut lohkossamme. Joukkue puolustaa passiivisemmin, ja hyökkääminen perustuu vastahyökkäyksiin. Se tarkoittaa meille myös sitä, että saatamme päästä rakentelemaan peliämme rauhallisemmin.

Nuorela haluaa nähdä joukkueeltaan jälleen aktiivista puolustamista sekä laatua pallolliseen pelaamiseen.

- Kykenimme varsinkin Oulu-pelissä puolustamaan aktiivisemmin, ja sitä haluamme jatkaa. Omaan pallolliseen peliimme tarvitsemme enemmän laatua ja malttia. Myös haluamme hyökätä nopeasti, kun saamme siihen paikan. Oulu-pelissä nähtiin hyviä asioita, ja lauantaina katsotaan miten suoriudumme, Nuorela toteaa.

Liigacupin ottelu VPS - FC Haka lauantaina 24.2. kello 18.00 VEO Areenalla. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia