AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2024

Gnistanilla kehityskohteita EIF-peliin – ”Pitää tehdä maaleja hyvistä hyökkäyksistä”

Gnistanilla kehityskohteita EIF-peliin – ”Pitää tehdä maaleja hyvistä hyökkäyksistä”

Gnistan kohtaa lauantaina EIF:n. (Kuva: Tara Jaakkola)

Gnistanin Liigacup-taival jatkuu lauantaina vierasottelulla EIF:ä vastaan. Ottelu polkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmella jo kello 12:30.

Gnistan seurahistorian ensimmäinen Liigacup on sujunut toistaiseksi kohtalaisesti. Keltapaidat ovat pelanneet kolme ottelua, joista on irronnut yksi voitto ja kaksi kirvelevää maalin tappiota. Interiä vastaan Gnistan haki hienon vierasvoiton, mutta HJK ja Lahti ovat olleet niukasti vahvempia. Erikoista on, että kaikki ottelut ovat toistaiseksi päättyneet 1-2 lukemiin. Edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan Jussi Leppälahtea vastuuvalmentajana tuurannut Mikke Salonen näki joukkueensa parantaneen otteitaan ottelun kuluessa, mutta parannettavaa jäi kuitenkin monella erin osa-alueella.

Sarjakauden alkuun on aikaa reilu kuukausi, joten valmistautumisessa on käännetty uusi vaihde silmään. Tällä hetkellä harjoituksissa mennään eikä meinata. Joakim Latonen on toipunut sairasteluistaan pelikuntoon, mutta poissaoloja on edelleen muutamia. Sivussa kokoonpanosta ovat Jean-Claude Mabinda sekä pikkuvaivoista kärsivät Kristian Yli-Hietanen sekä Tomás Castro. Heistä Castro sekä Yli-Hietanen ovat palaamassa vahvuuteen ensi viikolla.

Päävalmentaja Jussi Lepppälahden mukaan harjoituksissa on meneillään niin rankka vaihe, että useamman pelaajan kohdalla peluutusta on arvioitava tarkkaan.

- Pitää tehdä maaleja hyvistä hyökkäyksistä. Pitää myös prässätä menetysten jälkeen paremmin, ettei vastustaja pääse rellestämään meidän alueellemme.

- EIF:llä on tosi taitavia pelaajia tähän sarjaan ja hyvä valmennus. Yritämme pelata paremmin kuin viime viikonloppuna, tasata kuormitusta runsain muutoksin ja voittaa, Leppälahti listaa ottelun kehityskohtia seuran verkkosivuilla.

EIF-Gnistan lauantaina 24.2. kello 12.30 Myyrmäen jalkapallostadionilla.

Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia