AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 23.2.2024

AC Oululle riittää vain voitto lauantaina - "Asetelmasta lisää tempoon ja tunnetasoon"

AC Oululle riittää vain voitto lauantaina - "Asetelmasta lisää tempoon ja tunnetasoon"

Kuva: AC Oulu / Antero Lehtonen

AC Oulu matkustaa lauantaina Kuopioon, jossa vastaan Liigacupin ottelussa asettuu lohko B:n kakkosena majaileva KuPS.

AC Oulu tarvitsee voiton lauantaina Kuopiosta ja FC Haka ei saisi puolestaan ottaa täysiä pisteitä, jotta oululaiset pääsisivät jatkoon. AC Oulu, KuPS ja Haka taistelevat paikasta jatkoon ja Ilves on jo varmistanut lohkon voiton.

KuPS käynnisti Liigacupin yskähdellen kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen kaksi edellistä otteluaan he ovat voittaneet selvin numeroin ja peli alkaa olemaan uomissaan heidän osaltaan. Keltamustat eivät ole paljon muuttuneet sitten edellisen kohtaamisen tammikuussa, kun kuopiolaiset ottivat voiton harjoitusottelussa 2-5 Garam Masala Areenalla. Oululaiset pelasivat silloin nuorten pelaajien ottaessa isompaa roolia, kun sairastupa oli paisunut melko suureksi.

- Kyllä me lähdemme lauantaina KuPS:aa voittamaan ihan niin kuin jokaista meidän matsia. Voitolla meillä on tosiaan saumat päästä lohkosta jatkoon, vaikka se ei olekaan täysin meidän omissa käsissä. Myöskään KuPS ei ole tasapelillä varmasti jatkossa, joten toivottavasti saamme tästä asetelmasta pientä lisää ottelun tempoon ja tunnetasoon.

- KuPS on voittanut vakuuttavasti viimeiset ottelunsa, joten vastaan asettuu hyvässä vireessä oleva laadukas joukkue, tämä on erinomainen testi meille siitä missä mennään, AC Oulun valmentaja Mikko Viitsalo ennakoi.

AC Oulu lähtee lauantain otteluun ehjempänä kuin tammikuun taistoon, joten tasonmittaus on nyt varmasti relevantimpi Veikkausliigakautta ajatellen. Oululaisten leiristä kuuluu jo onneksi positiivisia viestejä myös loukkaantumisrintamalta, kun Jere Kallinen ja Aleksi Paananen pääsivät viime viikonloppuna kellottamaan kauden ensimmäiset minuutit. Sekä joukkueeseen on tullut lisää vahvistusta, kun Dimitris Metaxas ja José Elo liittyivät joukkoon, ja heidänkin osaltaan peliminuutit on avattu edellisellä kierroksella.

- Ottelussa KuPS:aa vastaan meidän tulee luoda useampia maalipaikkoja kuin edellisessä VPS matsissa. Tällöin annamme itsellemme paremmat mahdollisuudet voittaa peli. Valmennus kiinnittää huomiota aina siihen, että kentällä on taisteleva, rohkea, ylpeä sekä yhtenäinen joukkue. Ne ovat pääasia jokaisessa pelissä, Viitsalo tähdentää.

Oululaisten leiristä varmasti ovat poissa Jake Dunwoody ja Alexander Forsström.

Liigacupin ottelu KuPS - AC Oulu lauantaina 24.2. kello 15.00 Lippumäen hallissa. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia