AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2024

VPS-luotsi Jussi Nuorela tyytyväinen esitykseen - "Ottelu oli meiltä lopulta hyvä"

VPS-luotsi Jussi Nuorela tyytyväinen esitykseen - "Ottelu oli meiltä lopulta hyvä"

Jussi Nuorela näki hyvää ja parantamisenkin varaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vaasan VEO Areenalla todistettiin lauantaina kuumia tunteita sekä äärimmäisen vauhdikasta jalkapalloa, kun VPS ja AC Oulu ottivat mittaa toisistaan Liigacupin neljännellä kierroksella.

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, mutta pisteet jaettiin lopulta tasan ottelun päättyessä 1-1 -tasalukemiin.

Ottelun ensimmäinen jakso oli täynnä aggressiivisia kaksinkamppailuita sekä pirteää peliä, ja kentällä edettiin aktiivisesti päästä päähän. VPS pyrki pitämään prässin korkealla vaikeuttaen Oulun pelinrakentamista. Oulu puolusti omaa päätään hyvin, ja pyrki etenemään vauhdikkaasti Vepsun päätä kohti. Vaikka VPS liikkuikin hyvin hyökkäysalueella, tarpeeksi vaarallisia maalipaikkoja se sai aikaiseksi vain muutaman.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa puoliajan lopulle asti, kunnes Antti-Ville Räisänen vapautti kotiyleisön jännityksestä. Martti Haukiojan korkea pystysyöttö lähetti Räisäsen juoksuun vasemmalla laidalla, ja joroislähtöisen keskikenttäpelaajan laukaus painui boksissa pomminvarmasti alanurkkaan. Tauolle siirryttiin Vepsun 1-0 -johdossa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti, ja jaksoa olikin pelattu vain neljä minuuttia, kun Ashley Coffey iski laivastonsiniset tasalukemiin maalin takatolpalta hienolla ohjauksella. Oulu pyrki etenemään Vepsun kolmannekselle nopeilla hyökkäyksillä luoden vaarallisia maalipaikkoja, mutta Vepsun pääty pysyi yrityksistä huolimatta puhtaana. Myös Vepsu sai omat paikkansa hyökkäysalueella, mutta Oulun puolustuslinja sekä maalivahti Nuutti Kaikkosen torjunnat pitivät vieraat myös visusti mukana pelissä.

Tunteet kuumenivat joukkueiden välillä toisella jaksolla ja pelin aggressiivinen luonne korostui etenkin kaksinkamppailuissa. Myös kuuluisaan Liigacupin tyyliin joukkueiden kokoonpanoja kierrätettiin paljon, ja molemmat osapuolet vaihtoivatkin toisella jaksolla jopa kuusi pelaajaa. Pelissä edettiin loppuun asti pitkälti päästä päähän, mutta enempää osumia ottelussa ei nähty.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela piti joukkueensa rohkeasta pelaamisesta, vaikka ottelusta nousikin esille paljon myös parannettavia asioita.

- Ottelu oli meiltä lopulta hyvä. Peli oli pirteää, aktiivista ja aggressiivista. Onnistuimme hyvin niissä asioissa, mitä olimme harjoitelleetkin. Kuitenkin hyökkäyspelaamisemme laatu viimeisellä kolmanneksella jäi puuttumaan. Pidin kuitenkin siitä, miten pelasimme.

- Liikuimme vaarallisesti ylhäällä, mutta silti emme saaneet tarpeeksi maalipaikkoja aikaiseksi. Meidän on parannettava tästä, Nuorela tuumaa.

Lisää uutisia