AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 16.2.2024

​Kauden ensimmäinen finlandssvenska derby lauantaina Maarianhaminassa

​Kauden ensimmäinen finlandssvenska derby lauantaina Maarianhaminassa

Michael Fonsell on tyytyväinen Grönvittin suuntaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Liigacup jatkuu IFK Mariehamnin osalta lauantaina ensimmäisellä kotiottelulla, kun Wiklöf Holding Arenalle saapuu vieraaksi EIF.

Edessä on näin kauden ensimmäinen finlandssvenska derby ja pienen lisämausteen tuo vielä se, että EIF on IFK Mariehamnin aiempi farmiseura. Olosuhteet ovat sääennusteen mukaan huomattavasti paremmat kuin Grönvittin viikon takaisessa harjoitusottelussa IK Sleipneria vastaan – pureva kylmyys vaihtuu muutaman plusasteen lämpöön.

IFK Mariehamnilla on takana kaksi pelattua ottelua Liigacupissa. Avauksessa HJK oli niukasti parempi lukemin 1-0, mutta toisessa kamppailussaan IFK haki 2-0-voiton FC Interistä. Joukkueen keskikentällä hyvn vastuuta saanut Michael Fonsell on suhteellisen tyytyväinen Liigacupin avaukseen.

- Tiesimme että ottelu HJK:ta vastaan on kova, mutta minusta annoimme hyvän vastuksen ja tappio oli epäonninen ajatellen sitä, että HJK:lta oli poistettu pelaaja kentältä ja päästimme oman maalin. Ottelu Interiä vastaan sujui meiltä oikein hyvin, prässäsimme korkealta ja loimme useita maalipaikkoja etenkin ensimmäisellä jaksolla, Fonsell kertaa edellisotteluita.

Kaikkineen talvikausi on herättänyt positiivisia odotuksia.

- Tuntuu hyvältä. Olemme saaneet kasaan mukavan jengin, joka on nälkäinen ja haluaa koko ajan vain parantaa. Jos vain rakennamme tälle pohjalle, uskon että kaudesta voi tulla hyvä, pienen vilustumisen takia lauantain pelaamisestaan epävarma Fonsell toteaa.

EIF puolestaan metsästää Liigacupin avauspisteitään kärsittyään kahdessa ensimmäisessä ottelussaan niukat tappiot FC Lahdelle ja FC Interille.

Liigacupin ottelu IFK Mariehamn - EIF lauantaina 17.2. kello 17.00 Wiklöf Holding Arenalla. Kaikki Liigacupin ottelut suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia