AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 14.2.2024

HJK:lle puolustaja Tottenhamin organisaatiosta

HJK:lle puolustaja Tottenhamin organisaatiosta

Brooklyn Lyons-Foster vahvistaa HJK:ta. (Kuva: HJK)

23-vuotias puolustaja Brooklyn Lyons-Foster ja HJK ovat tehneet 2+1 vuoden mittaisen sopimuksen. Lyons-Foster pelasi viimeksi Tottenhamin reservijoukkueessa.

Tottenhamin kasvatti läpäisi Klubin lääkärintarkastuksen keskiviikkona, liittyy harjoituksiin torstaina ja on valmennuksen käytettävissä jo lauantaina Liigacup-ottelussa FC Interiä vastaan.

– Brooklyn on erittäin monipuolinen ja monikäyttöinen puolustaja, joka on tottunut pelaamaan useilla eri pelipaikoilla, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki kertoo seuran tiedotteessa.

Klubissa lontoolaisen ensisijaiseksi pelipaikaksi on kaavailtu laitapuolustajaa, mutta enemmän kuin hyvin 183-senttiseltä britiltä luonnistuu pelaaminen myös topparina tai puolustavana keskikenttänä.

– Oikea laitapakki on ehdottomasti itselleni mieluisin pelipaikka, vaikka olenkin tottunut pelaamaan monilla muillakin paikoilla, Lyons-Foster kertoo.

Lyons-Foster on pelannut vuosia samassa sarjassa, Premier League 2:ssa, jossa uraansa luo myös mm. Manchester Cityn reservijoukkueesta Huuhkajiin noussut Tomas Galvez.

Lyons-Foster on kasvanut Tottenhamin akatemiassa 10-vuotiaasta asti. Hän on pelannut Englannin nuorten talenttien Premier League 2 -nimellä tunnetussa reserviliigassa peräti kuudella viime kaudella ja on ollut tämän ja viime kauden aikana joukkueensa kapteeni. Täyden ysikymppisen hän on pelannut viimeksi tammikuun lopussa.

Englannin U17-maajoukkueesta tilillä on kuusi ottelua.

– Tottenham on minulle tietysti rakas seura. Olen viettänyt seurassa yli puolet elämästäni kasvaen sekä pelaajana että ihmisenä. Varmasti hetken tuntuu oudolta, etten edustakaan enää Tottenhamia, mutta toisaalta on upeaa päästä aloittamaan nyt oma matkani. Olen todella, todella innoissani tästä mahdollisuudesta enkä malta odottaa, että pääsen aloittamaan työt.

Lyons-Foster on vuosien varrella treenannut säännöllisesti Spursin edustusjoukkueen mukana. Mukaan mahtuu myös pari piipahdusta Valioliigajoukkueen penkille Konferenssiliigan karsinnoissa, mutta debyytti ja lopullinen läpimurto jäivät toteutumatta.

– Se oli tietysti iso pettymys, mutta uskon, että kaikelle on syynsä. Nyt olen onnellinen päästessäni aloittamaan uudessa seurassa, jolla on pitkä ja menestyksekäs historia ja edessä europelejä ja taistelua mestaruudesta.

– On hienoa ja jännittävääkin päästä osaksi tällaista seuraa. Ja hatunnosto teille seuran ihmisille: Siirto ja koko siihen liittyvä prosessi on ollut kaikin puolin todella sujuva ja mukava.

Lyons-Foster muuttaa Spursista Klubiin ilman siirtokorvausta, mutta Tottenham saa prosenttiosuuden pelaajan mahdollisesta myöhemmästä siirtokorvauksesta.

Kaikki talvikauden 2023-24 pelaajasiirrot löytyvät täältä.

Lähde: HJK:n tiedote
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia