AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 12.2.2024

FC Lahti ehdolla SPOT Awardsissa

FC Lahti ehdolla SPOT Awardsissa

Drilon Shalalla on ollut kampanjassa suuri merkitys. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden ja Invalidiliiton viime kesäinen Tsemppiä Jimi -tarina, joka käynnisti #PääseeköPeliin #EiTekosyitä -kampanjan on ehdolla Sponsorointi & Tapahtuma ry:n Vuoden sponsorointitekona tämän vuoden finaalissa.

Finaaliin pääsi Lahden ja Invalidiliiton kampanjan lisäksi 16 muuta valtakunnallista työtä. Voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä. Lisäksi kampanja on ehdolla myös yhteiskunnallisen sponsoroinnin kategoriassa, jonka voittajan ratkaisee tuomaristo.

Jimi Toivonen oli seitsemänvuotias jalkapalloilijan alku, joka lyyhistyi yhtenä iltana hampaita pestessään. Hänellä todettiin harvinainen Guillan-Barrén oireyhtymä, joka vei nuoren jalkapalloilijan kävelykyvyn. Pitkän kuntoutuksen aikana jalkapallolla ja Jimin joukkueella ja sen valmentajilla, muun muassa FC Lahden Hall of Famen jäsenellä Drilon Shalalla on ollut suuri merkitys. Yhdessä Jimin ja Invalidiliiton kanssa FC Lahti halusi tehdä osansa jalkapallokenttien raja-aitojen purkamisessa, jotta jokaisella olisi mahdollisuus olla osallisena ja kokea liikunnan riemua jalkapallon parissa.

Jimin tarinan ja esimerkin innoittamana FC Lahti huutokauppasi Jimille omistetussa ottelussa käytetyt erikoispaidat ja lahjoitti rahat Invalidiliiton asennevaikuttamiseen ja syrjinnän vastaiseen työhön. Puuttumalla epäkohtiin, on mahdollista ehkäistä eriarvoistumista, joka luo jännitteitä, syrjäytymistä tai kiusaamista. FC Lahti lisäsi yhteistyöllään Invalidiliiton kanssa tietoisuutta siitä, että jalkapallo kuuluu kaikille.

Lisää uutisia